Diyarbakır’da dünyaya gelen Melek Özcan, kalp rahatsızlığından dolayı 11 ay önce gediği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Rahatsızlığı ilerleyen ve nakil için gereken kalp bulunamayınca minik Melek, bedeninden daha büyük yapay kalp cihazına bağlanarak hayata tutundu. Hastanede babası Muhsin Özcan’la kalan Melek’i, yeni doğun yapan annesi Azize Özcan ise ekonomik zorluklar nedeniyle ziyaret edemedi.

ANNESİNE KAVUŞTU

Minik Melek’in haberinin gazetelerde yer alması ardından devreye giren Kimse Yokmu Derneği yardımıyla, anne Azize öncan, 11 aylık kızı Yağmur Özcan ile birlikte İzmir’e getirildi. Anne Azize Özcan’ın ilk gittiği yer ise kızının tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi oldu. Kızı ile birbirlerine büyük özlemle sarılan Azize Özcan, sevinç gözyaşı döktü. Azize Özcan, yapay kalp cihazına oturtuğu kızı Melek Özcan’ın yanı sıra eşi Muhsin Özcan, bebeği Yağmur Özcan ile birlikte hastane koridorunda dolaştı.

Annesinin sürpriziyle mutluluk yaşayan Minik Melek ise sık sık annesine sarılıp öperek mutluluğunu gösterdi. Kızının kurtulması için organ bağışı çağrısında bulunan Azize Özcan, “Bebeğim dünyaya geldiği için ve ekonomik zorluklardan dolayı kızımı görmeye gelemedim. Büyük hasret çekiyordum ama artık ona kavuştum. Kızımın da biran önce sağlığına kavuşmasını ve mutlu bir yuvada yaşamak istiyorum” dedi. Baba Muhsin Özcan ise, eşi gibi organ bağışı çağrısında bulunarak organların toprak olmamasını yeni bedenlere hayat vermesini istedi.



TY(İÖ/İD)