Kopan bacaktaki dört ana damar ile üç ana sinirin dikildiği ameliyatı gerçekleştiren İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erhan Sönmez, minik Efe'nin 10 gün sonra ayağının üzerine basabileceğini, yaşamı boyunca da bacağını tam olarak kullanabileceğini söyledi.

KAMYONDAN FIRLADI, BACAĞI KOPTU

Kazayı anlatan anne Tuğba Özmen, "Düğün dönüşü Bursa Yolu'nda hava yağışlı diye eşim kamyonu yavaş kullanıyordu. Önce sağımızdan bir araç geçti sonra da arkadan başka bir kamyon bize çarptı. Efe benim kucağımdaydı, çarpmanın etkisiyle açılan sağ kapıdan dışarı fırladık. Yerde kendime geldiğimde Efe kucağımdaydı bacağı kopmuştu. Oğlumun kopan bacağı burada yerine dikildi. Ufak tefek izlerin dışında bir şey kalmayacağını öğrendim çok mutluyum” diye konuştu.

AMELİYAT 6 SAAT SÜRDÜ

Efe Özmen'in geçen 2 Ekim’de hastanenin Ortopedi Servisi'ne yatırıldığını anlatan Doç. Dr. Erhan Sönmez ise, “Efe'ye ilk müdahaleyi Ortopedi Uzmanı Operatör Doktor Ahmet Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş, minik Efe'nin ayak kemiğini sabitlemiş mikro cerrahi operasyonunu da bizim yapmamız gerekiyordu. Ameliyat altı saat kadar sürdü. Bacakla birlikte kopan dört ana damar ile üç ana sinir dikildi. Damar ve sinirler ince olduğu için ameliyat biraz zorlu geçti ancak Efe'nin durumu şu an son derece iyi. On gün içerisinde ayağına basabilecek, ufak tefek izler dışında da ayağında bir şey kalmayacak” dedi.



TG(İÖ/AK)