Geçen cumartesi günü saat 10.00 sıralarında 274/5 sokakta meydana gelen olayda, Ege Üniversitesi’nde hemşire olan Yasemin Uslu, açıköğretim sınavına gideceği için 7 yaşındaki kızı Ece Uslu’yu, yan blokta oturan bakıcısı emekli öğretmen Saliha A.’nın evine bıraktı. Saliha A.’nın mutfakta bulunduğu sırada kendisi gibi emekli öğretmen olan eşi S.A., odada uyuyan talihsiz Ece’nin yüzünü yastıkla kapatarak boğdu. Olayın ardından gözaltına alınan Saliha A.’nın, minik Ece’yi eşinin boğduğunu söylemesi üzerine gözaltına alınan S.A., tutuklandı.

ECE’DEN HATIRA KALDI

Kızlarının bademcik ameliyatından dolayı hayatını kaybettiğini düşünerek üzülmemeleri için cinayet zanlısının eşi ve yakınlarını ziyaret edip teselli etmeye çalışan acılı aileye, Ece’den geriye mavi boncuklu görüntüleri kaldı. Minik Ece’nin, sınıf arkadaşlarıyla sevgi ve dostluğun önemini anlattığı gösterisinde dans edip 'Mavi Boncuk' şarkısını söylediği görüntüler, ailesi için en önemli hatırası oldu.

BABA HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Bu arada hukuk mücadeli başlatan baba Emin Uslu da, “Kızımın katilinin hasta olduğuna inanmıyorum. Hergün kahvehaneye gidip arkadaşlarıyla oynayan, yöneticilik yapan birisi nasıl hasta olur? Biz buna aile olarak inanmıyoruz. Bu gerekçeyle de cezadan kurtulmasını istemiyorum. Hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.



TY(İÖ/AAA)



S.A.: Salih Ak