Merkez Meram İlçesi Arif Bilge Mahallesi'nde inşaat işçisi Yalçın Çartı, geçen yıl 22 Mart  günü, bir çocuk annesi eşi Havvanur Çartı'yı, kendisini aldattığı iddiasıyla boğarak öldürdü. Cesedi kefenleyip çuval içinde gömme dolaba koyan Yalçın Çartı, ardından eşinin cep telefonundan kayınvalidesi Sultan Özçelik'e 'Anne ben İstanbul'a gidiyorum. Beni merak etmeyin. Bir kaç güne kadar dönerim' yazılı mesaj attıktan sonra memleketi Van'a kaçtı.

Sultan Özçelik, kızının yolladığını sandığı mesajı aldıktan sonra, bakması için bıraktıkları torunu Ali Ekrem Çartı'yı yanına alarak kızının evine gidince, cinayet ortaya çıktı. Memleketi Van'da yakalanan ve  'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yalçın Çartı, suçu 'haksız tahrik' altında işlediği ve mahkemedeki iyi hali nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TORUNUNA ANNELİK YAPIYOR

Kızı öldürüldükten sonra torununa annelik yapan Sultan Özçelik, bugün 'Anneler Günü' olması nedeniyle torunu Ali Ekrem Çartı'yı da yanına alıp kızının mezarını ziyaret etti. Minik Ali Ekrem de, anneannesinin verdiği çiçeği annesinin mezarına bıraktı. Ali Ekrem, mezara sarılarak gözyaşı döken anneannesini de şaşkınlıkla izledi.

CEZAEVİNDEN ÇIKIP TORUNUNU ALMASINDAN KORKUYOR

Damadına verilen hapis cezasının az olduğunu öne süren Sultan Özçelik, şunları söyledi: 

''Kızımın bana yadigarı olan torunumu, canım oğlumu Yalçın Çartı cezaevinden çıkınca benden geri alacak. Belki de çocuğu için beni de öldürecek, ben bundan korkuyorum . O yüzden tahrik indirimi uygulanmamalıydı ve ömür boyu cezaevinde kalmalıydı. Kızımın yetiştirmek istediği gibi annelik duygusuyla Ali'yi yetiştiriyorum. Kızım asla yalan söylemezdi.''

Kızının mezarına sarılarak gözyaşı döken Sultan Özçelik, "Kızım seni hiç unutmayacağım. Torunum seni yaşatıyor, anneciğim. İnşallah kavuşacağız, seni çok seviyoruz, anneler günün kutlu olsun bebeğim" dedi. 

Havvanur'un en büyük kızı olduğunu söyleyen 5 çocuk annesi Sultan Özçelik,    çocuklarını zor şartlar altında büyüttüğünü, kendisi ve çocuklarının sürekli şiddet gördüğü için de eşinden boşandığını anlattı.



HD(İA/COŞ)