Ölen öğretmenin Çerkez diye yazılan soyadı kaynağından yapılan düzeltmeyle Çelik olarak değişmiştir. Bağışlanan organları da Trabzon, Ankara ve Erzurum'daki hastalara nakledilecek. Bu nedenle haberi düzeltip yeniden veriyoruz.

---------

YENİDEN


Hakan KABAHASANOĞLU/ TİREBOLU (Giresun), - GİRESUN'un Tirebolu İlçesi’nde, bindiği minibüsün açık kapısından düşerek ağır yaralanan 23 yaşındaki öğretmen Hale Çelik kurtarılamadı. 2 yıldır atama bekleyen ve bir özel anaokulunda ücretli olarak çalışan Hale Çelik'in ailesi, kızlarının organlarını bağışladı. Hale öğretmenin organlarının 4 kişiye hayat olacağı belirtildi.

Olay ilçenin tünel mevkiinde dün akşam meydana geldi. Bir kafede buluşarak sohbet ettiği arkadaşlarıyla birlikte Emrah Genç'in kullandığı 61 PA 879 plakalı minibüsle evine gitmek üzere yola çıkan Hale Çelik, tünel mevkiinde aracın açık olan kapısından düştü. Ağır yaralanan ve Giresun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hale Çelik kurtarılamadı. Araçta bulunan Hale Çelik’in arkadaşları verdikleri ifadede, sigara içtikleri için aracın kapısının açık olduğunu, bu sırada da koltuk değiştirmek için ayağa kalkan Hale Çelik’in dengesini kaybederek araçtan düştüğünü söyledi. Sürücü Emrah Genç bu sabah çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

4 KİŞİYE CAN VERECEK

Bu arada, yarın Tirebolu'nun Halaçlı Köyü’nde toprağa verileceği belirtilen öğretmen Hale Çelik’in vefatı sonrasında ailesi organlarının bağışlanmasına karar verdi. Trabzon, Ankara ve Erzurum’dan organları almak için görevlendirilen ekiplerin beklendiği öğrenilirken, öğretmen Hale Çelik'in Espiye İlçesi'nde özel bir anaokulunda çalıştığı ve 2 yıldır atama beklediği öğrenildi.



HK(TM/AK)