Merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi'nde tanıdıklarının verdiği minibüste oğlu Furkan ile birlikte kalan baba Tuncer Şengün, zor durumda olduğunu söyledi. Yaklaşık 6 yıl önce eşinden ayrılan malulen emekli Tuncer Şengün, geçimini sürdürmek için büfe açmak istedi. 20 bin TL kredi çeken Şengün, alacaklarını tahsis edemediği için iflas etti. Kredi borçlarından dolayı maaşına da haciz gelen Tuncer Şengün, ev kirası ve faturaları ödeyemeyince kirada oturduğu evden ayrıldı.

Tanıdıklarının hurdaya çıkan aracına yerleşen baba Tuncer Şengün ve oğlu Furkan, eşyalarını minibüse taşıyarak yaşamlarını burada sürdürmeye başladı. Minibüs içine soba ve ocak yerleştiren baba - oğul, zorluklara rağmen hayat mücadelelerini sürdürüyor.

Yüzde 68 özürlü olduğunu ve malulen emekli olduğunu ifade eden Tuncer Şengün, ev sahibinin kendisini 5 ay idare ettiğini belirterek, kendisinin de daha fazla yük olmak istemediği için evden ayrıldığını kaydetti. Çocuğunun geleceğini düşündüğünü söyleyen Şengün, zor koşullarda yaşadıklarını ve duyarlı vatandaşların yardımını beklediklerini dile getirdi.

Latif Dörtçelik İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Furkan Şengün ise gün içinde ders çalışıp, oyun oynadığını ancak geceleri ses geldiğini korktuğunu söyledi. Özellikle geceleri üşüdüğünü belirten Furkan Şengün, ilerde doktor ya da polis olmak istediğini bunun için de eğitimine devam etmek istediğini kaydetti.