Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde hareket halindeki yolcu minibüsü içerisinde, 29 Aralık 2011'de İsmail Ağdaş(39) uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda cinayetin, Maltepe’de 4 Ağustos 2011'de Uğur Ağtaş ile Metin Keskin’in öldürülmesi olayının devamı olduğunu tespit edildi. Cinayetle ilgili Metin Keskin’in arkadaşları Onur G. (22) ile Selçuk K. (29) ve Halit Ş.(30) oldukları ortaya çıktı.

Önceki gün düzenlenen operasyonla önce Onur G. İstanbul’da bir gün sonra da Selçuk K. ve Halit Ş., Eskişehir’de gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlılar suçlamaları kabul etmediler. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


34 KİŞİ CEZAEVİNDE



Uyuşturucu satıcılığı yaptıkları ileri sürülen aynı mahalleden olan iki grup arasında kavga çıkmıştı. Kavganın büyümesi üzerine de Maltepe’de 4 Ağustos 2011'de Uğur Ağtaş ile Metin Keskin bir saat arayla silahla vurularak öldürüldü, Narkotik ile Asayiş şube ekipleri Maltepe’de 5 Ocak 2012'de helikopter destekli ortak operasyon düzenleyerek her iki gruptan 28 kişiyi gözaltına aldı. Uğur Ağtaş’ın öldürülmesi olayının failleri oldukları belirlenen 5 kişinin de aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu tutuklamalardan 10 gün sonra da Metin Keskin’in öldürülmesi olayı ile ilgili de 4 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 4 kişi de tutuklandı. Son cinayet olayında yakalanan 3 kişinin de tutuklanması ile tutuklu sayısı 34’e yükseldi.