Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu Van üzerinden batı illerine uyuşturucu götürüleceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda da harekete geçildi. Polis, uyuşturucunun bulunduğu minibüsü ise Şerefeiye Mahallesi’nde bir otoparkta terk edilmiş halde buldu. Beklemeye başlayan ekipler, 2 gün boyunca minibüsün etrafında da nöbet tuttu. Önceki akşam S.A. ve A.A. minibüsü alarak otoparktan ayrılırken, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ise operasyon için düğmeye bastı.

Minibüsün gidebileceği yollarda önlem alınırken, 3 ekip de takibe başladı. Minibüs, Van-Erciş karayoluna girdiği sırada operasyon yapıldı ve şüpheliler araçtan indirilip etkisiz hale getirildi. Araçta yapılan aramada, arka koltukların üzerindeki 6 çanta içinde 116 kilo 852 gram toz esrar ele geçirildi. Minibüsün ayrıca Van Belediyesi tarafından kiralık olarak kullanıldığına ilişkin de belgeler bulundu.

Operasyon anı, polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, araç Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi. Olayla ilgili araç sürücü S.A. ile araçta bulunan A.A. da gözaltına alındı.