Çorlu Belediye Başkanlığı Encümen kararıyla ilçede yolcu taşımacılık yapan Öz Gözde Minibüsçüler Kooperatifi'ne ait 65 minibüs, bu sabah itibariyle, 'ruhsatları ve izin belgesinin sona ermesi' nedeniyle trafikten men edildi. Sabah erken saatlerde çok sayıda zabıta ve polis ekibi, Çırak Bayırı mevkiinde minibüsleri durdurdu. Yolcular araçtan indirilerek belediyeye ait minibüslere bindirildi. Trafikten men edilmesine karar verilen minibüsler ise zabıta eşliğinde belediyeye ait şantiye bölgesine götürülmek istendi. Bunun üzerine minibüs sahipleri ile zabıta ekipleri arasında tartışmalar çıktı. Kooperatif yöneticilerinin araya girmesiyle sakinleştirilen minibüs sürücüleri uygulamasının yanlış olduğunu belirterek, "Biz burada yıllardır çalışıyoruz. Bizim araçlarımız neye göre çekiliyor, bunun bir açıklamasını yapsınlar" diyerek tepki gösterdi.

MİNİBÜSLERİN ÇEKİLDİĞİ ŞANTİYEDE OLAY ÇIKTI

Trafikten men kararı verilen minibüslerin çekildiği belediye şantiyesinde de sürücülerle zabıta ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. Minibüslerini şantiye alanında tutmak istemeyen sürücüler, araçlarını kaldırmak isteyince zabıta ekipleri müdahale etti. Polisin araya girmesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden engellendi. İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Yaşar Terzioğlu sürücüleri sakin olması konusunda uyardı. Öz Gözde Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Tahir Göbekli, yasal sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Biz yasal yollara başvurduk. Mahkemenin vereceği sonucu bekliyoruz. Sonuna kadar da hakkımızı savunacağız" dedi.

'ENCÜMEN KARARINI UYGULUYORUZ'

Konuyla ilgili bilgi veren Çorlu Belediyesi yetkileri ise minibüslerin izin belgesi ve çalışma ruhsatlarının olmadığını, encümen kararını uyguladıklarını söyledi.



MY(LK/CK)