Olay dün, merkez Karatay İlçesi Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Bursa'da bir çiftlikte çalışan Kenan Deveci, memleketi Aksaray'ın Eskil İlçesi'ne gitmek için önce Konya'ya geldi. Burada Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmek için şehir içi minibüsüne binen Deveci'nin omzuna bir genç çarptı. Bu sırada bu gencin yanındaki daha küçük yaştaki bir kişi ise yere madeni para attı. Deveci de sahibine vermek için düşen parayı almak için yere eğildiği sırada omzuna çarpan genç pantolonunun arka cebinde bulunan 730 lirayı el çabukluğuyla aldı. Hırsızlığı fark etmeyen Deveci, kent merkezinde minibüsten inip terminale gitti. Deveci, otobüs bileti almak için para çıkartmak istediği sırada, parasının yerinde olmadığını fark etti. Minibüste yaşadığı olayı hatırlayan Deveci, durumu polise bildirdi.

Şüphelilerin aynı şekilde yeniden suç işleyebileceğini üzerinde duran Güven Timi'nden 30 polis, aynı güzergahtaki şehir içi minibüslere yolcu olarak bindi. Eşkali verilen 2 şüpheli Mevlana Caddesi'nde, polisin yolcu olarak bulunduğu minibüslerden birine bindi. Yolcu olarak bulunan polis, 2 kişinin hareketlerini takibe alınırken, minibüs yaklaşık 5 kilometre ileride başka bir polis ekibi tarafından durduruldu. Şüpheli E.Ö. ve H.K. panikleyince minibüsteki polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Şüphelilerden E.Ö., Adliyeye sevk edildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere "Gidin PKK'lıları çekin. Yanlış insanları çekiyorsunuz. Kafanıza mermi yersiniz" dedi.



HD(İA/SS)