D-100 Karayolu 70 Evler Köprüsü Kadıköy istikametinde saat 18.30 da meydana gelen kaza görgü tanıklarının iddiasına göre şöyle gelişti: Ramazan Ünal idaresindeki 34 RSS 34 plakalı otomobil, Gebze'den Harem'e yolcu taşıyan Fehmi Dolu yönetimindeki 34 M 5828 plakalı minibüse arkadan çarptı.Duraktan yolcu aldığı sırada meydan gelen kazada ortalık savaş alanına döndü. Çarpmanın etkisiyle devrilen yolcu minibüsünde yolcular yola savruldu. Minibüsteki bir yolcu ise araç içinde sıkıştı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kazayı gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Can pazarını yaşandığı kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada otomobil sürücü ise araçta sıkıştı. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri devrilen minibüste sıkışan yolcuyu çıkardıktan sonra otomobil içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için seferber oldu. Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansa bindirilerek çevredeki hastanelere götürüldü. Otomobil sürücüsü Ramazan Ünal, itfaiye ve ilk yardım ekiplerinin çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılabildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bazı yolcular durumu cep telefonlarıyla yakınlarına bildirdi. Kaza yerine gelen yaralı yakınları büyük panik yaşadı. Bir anne kızını yaralı görünce büyük korku ve panik yaşadı. Kadını çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Kazada 2’si ağır 8 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle D-100 karayolu Kadıköy istikameti bir süre trafiğe kapatıldı. Yoğun trafik kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

CÇ (ET)