Yaklaşık 400 minibüs, İncilipınar'dan İstiklal Caddesi güzergahına aynı anda hareket etti. Polis, minibüslerin caddeyi kapatmasına engel olamadı. Minibüsçüler, sloganlar, ıslıklar ve klakson sesleriyle eyleme başlarken, vatandaşlar da destek verdi. Polis ile minibüsçüler arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Üç saat süren eylem sırasında Lise Caddesi, Atatürk Caddesi, Zübeyda Hanım Caddesi, Gazi Bulvarı tamamen trafiğe kapandı. Caddelerde mahsur kalan Turex firmasına ait otobüsler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bazı minibüsçüler otobüslere su şişesi fırlattı. Otobüsler polisin kontrolünde İstiklal Caddesi ile Gazi Bulvarı'ndan çıkartıldı.

Trafik kapatma eylemi yapan minibüsçüler, eski güzergahlarının kendilerine verilmesi için Denizli Belediyesi önünde toplandı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri belediye binası ve çevresinde barikat kurarak önlem aldı. 'Denizli Turex'e peşkeş çekilemez', 'Rızkımızı kimse yiyemez', 'Denizli uyuma esnafına sahip çık', 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'İsyan değil ekmek kavgası' ve 'Başkan istifa' sloganlarını sık sık tekrarlayan yaklaşık bin kişilik grup, Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve polis müdürlerinin uyarılarına rağmen uzun süre belediye önünden ayrılmadı. Eylem esnasında kent içi trafik felç oldu.

Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, minibüs hatlarının başkanları ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Zolan'ın güzergahların yeniden belirlenme talebini değerlendireceklerini açıkladığı öğrenildi. Kararın ise, iki gün içinde açıklanacağı duyuruldu. Zolan'dan gelen haber üzerine sakinleşen grup, minibüslerine binerek eylem yerinden uzaklaştı.

Minibüsçüler, dün de benzer bir eylem düzenleyerek hatlarının geri verilmesini istemişti.



FI,RÇ(AÖ/BT)