Bahçelievler, Gümüşhane, İncivez ve 102 mahalleleri hattında yolcu taşıyan minibüs sürücüleri, sabah kent merkezindeki durakta toplandı. Aynı hattı kullanarak Kozlu İlçesi'ne giden minibüsçülerin, kendi yolcularını da taşıdığını ileri sürerek duruma tepki gösteren sürücüler, bugün kontak kapatma kararı aldı. Duraklarına, 'Hatlar arasında sorunu çözecek yürekli yönetici arıyoruz', 'Saygıdeğer yolcularımızdan hizmet veremediğimiz için özür dileriz', 'Ekmeğimizi kimse elimizden alamaz', 'Yetki karmaşasına son', 'Alınan kararların uygulanmasını istiyoruz' yazılı dövizler asan minibüsçüler, herkesin kendi yolcusunu taşımasını istedi.

Minibüsçüler adına konuşan sürücülerden Tacettin Turan, Kozlu'ya yolcu taşıyan minibüsçüler ile yaklaşık 10 yıldır yolcu alma konusunda sorunlar yaşadıklarını söyledi. Turan, şöyle dedi:

"Kozlu dolmuş durağının kuruluş amacı Zonguldak'tan yolcuyu Kozlu'ya götürmek, Kozlu'daki yolcuyu da Zonguldak'a getirmek. Ama bu arkadaşlarımız Bahçelievler, İncivez, Gümüşhane, 102 mahalleleri hattındaki bizim yolcuları da alıyor. Zonguldak Belediyesi, bu sorunlar nedeniyle Kozlu minibüsleri için farklı bir güzergah belirledi. Onlar bu güzergâha itiraz edince mahkemelik olduk. Biz konuyu İl Trafik Komisyonu'na taşıdık. Komisyon, belediyenin aldığı kararı doğru buldu. Yani bizim haklı olduğumuz belirtildi. Buna rağmen Kozlu minibüsleri, güzergahlarımızdaki yolcuları almaya devam ediyor. Bu yüzden bugün çalışmıyoruz. Bu iş düzelene kadar eylem yapacağız."



DS(EE/CK)