Marmaris Belediyesi encümeni, geçen 14 Mayıs’ta Armutalan 51 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı yolcu minibüslerinin güzergahlarını değiştirdi. Uygulamaya, bugün başlandı. Zabıta ekipleri, Armutalan Beldesi-Marmaris seferini yapan minibüslerin Yunus Nadi Caddesi’nden 186’ncı Sokağa dönmelerine izin vermedi. Minibüsçüler, bunun yasal olmadığını belirtip, durumu trafik polislerine bildirdi. Daha sonra Armutalan 51 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne üye 20 minibüs, söz konusu yolu 1 saat süreyle trafiğe kapattı. Daha sonra minibüsçüler yolu tekrar trafiğe açarken, Armutalan 51 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Can, kaymakamlığa gidip, encümen kararının ilçe ve il trafik komisyonlarından geçirilmesi gerektiğini belirterek, dilekçe verdi.

Kaymakamlıktan sonra Yunus Nadi Caddesi’ne gelen Kooperatif Başkanı Can, şöyle dedi:

"Marmaris Belediyesi encümen kararı bize geçen Cuma günü tebliğ edildi. Belediye böyle bir karar alabilir. Ancak, önce ilçe sonrasında da il trafik komisyonundan geçirtip, onaylatması gerekir. Biz böyle bir onaya rastlamadık. Şu anki güzergahımızda 1987 yılından beri çalışıyoruz. En son 2002 yılında komisyonca alınan kararlar doğrultusunda yolcu taşımaya da devam ediyoruz. Araçlarımız 10 bin 553 sayılı Bakanlar Kurulu kararınca 1992 yılından beri hatlarıyla birlikte tescilli. Bu nedenle güzergahımızın değişmesi için önceden bize haber verilmeli ve değişen güzergahta büyük bir kamu menfaati olmalı. Bu konuyla ilgili kaymakamımıza da müracaat ettik. Bu işin tatlıya bağlanmasını eğer varsa bize komisyon kararlarının tebliğ edilmesini istedik."

Güzergahlarının değiştirilmesinin nedeninin Marmaris 4 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne yeni hat vermek olduğunu ileri süren Can, "Burada nasıl bir kamu menfaati var? Güzergahımızı kaldırıp, Marmaris 4 No’lu Marmaris kooperatifine güzergah veriyorlar. Hukuksal açıdan sonuna kadar hakkımızı arayacağız. 2002 yılı komisyon kararına göre bu hatta çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Zabıta ekipleri, eski hatlarında çalışmaya devam eden minibüslerin plakalarını tek tek fotoğraflayıp, tutanak tutmaya başladı.



DEB(İÖ/İD)