Kaza, Muğla-Antalya karayolunun 29'uncu kilometresindeki Ataköy Mevkii'nde bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Pazar gezisi için 3 aile anlaşıp Marmaris'ten Fethiye'ye gitmek için bir araya geldi. 3 aile, minibüse 13 kişi binip yola çıktı. 37 yaşındaki İsmail Aybek yönetimindeki 48 NT 497 plakalı minibüs, Gökova Kavşağı'nı geçtikten sonra Fethiye yönüne ilerlerken, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Takla atıp 3 metrelik yükseklikten yol kenarındaki tarlaya yuvarlanan minibüs hurdaya döndü. Kazayı görenler jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Kazada, minibüs şoförü İsmail Aybek ve arkasında oturan Mehmet Yanar (14) olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste bulunan Ali Yanar (40), Hamide Yanar (35), Zeynep Yanar (17), Yelda Yanar (8), Arife Aybek (33), Yakup Aybek (26), Yaşar Aybek (9), Hasan Kurnaz (28), Mine Kurnaz (12), Levent Dursun (10) ve Zekiye Alper (13) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Muğla Devlet Hastanesi ve Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.



AB(AÖ/İD)