Edinilen bilgilere göre kaza, akşam saat 23.00 sıralarında, E-5 Mecidiyeköy mevkii üzerinde meydana geldi. Zincirlikuyu’dan Edirne istikametine seyreden Düzgün Kılagöz idaresindeki servis minibüsü, önce Süleyman Meriç’in kullandığı 34 HEA 67 plakalı araca çarptı, ardından kontrolünü kaybederek 2 metre yükseklikten yan yoldaki Onur Aycibin yönetimindeki 34 FD 5490 plakalı aracın üzerine düştü. Bu sırada minibüsün E-5 üzerinde çarptığı araç, yine aynı yöne seyreden Kenan Kılıç’ın kullandığı 34 EB 7342 plakalı otomobile çarparak durabildi. Üzerine minibüsün düştüğü araçtaki 2 aylık bebek ve annesi ile birlikte, 4 aracın karıştığı kazada toplam 6 kişi yaralandı.

Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis sevk geldi. Yaralıların ilk tedavileri, olay yerine gelen ambulanslarda yapıldı. Yaralılar, ilk tedavilerinin ardından ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Süleyman Meriç'in babası Mehmet Meriç oğlunun kaza yaptığını duyarak olay yerine geldi. Mehmet Meriç kaza ile ilgili, "Oğluma arkadan çarpmışlar. Duyar duymaz hemen geldim, her şey ortada" dedi. İbrahim Topuz adlı bir diğer görgü tanığı ise, minibüsün aracın üzerine düştüğünü gördükten sonra yardıma koştuğunu belirterek, "Hemen araçtaki yaralıları çıkardık. Ambulansa verdik. Sanırım süratli geliyordu, yukarıdan aracın üzerine düştü" dedi.

Diğer yandan kaza nedeniyle E-5 üzerinde trafik bir süre tek şeritten sağlandı. Kaza yapan minibüs ve kazaya karışan otomobillerin olay yerinden kaldırılması ile birlikte trafik normale döndü.

Öte yandan hastane kaynaklarına göre yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Polis dört aracın karıştığı kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.



(FOTOĞRAF)



SK-UA (GÖ)