Eğitim- öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftası etkinliklerinin düzenlendiği merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Hilalkent 125'inci Yıl İlköğretim Okulu'ndaki törene Vali Sebahattin Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Başkanı Hüseyin Acır, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, bir grup öğrencinin 'Andımız'ı okumasıyla başladı. Eğitimin önemini vurgulayan yazı ve şiirlerin okunmasının ardından 8'inci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere jest yaptı. Mini mini birlere, üst sınıftaki ağabey ve ablaları karanfil vererek 'hoşgeldin' dedi. Öğrencilerin bu davranışı törene katılanlar tarafından alkışlandı.

Erzurum'da 190 binin üzerinde öğrenci, 10 bin üzerinde de öğretmenin görev yaptığını söyleyen Vali Sebahattin Öztürk, "4+4+4 eğitim sitesiminin bugün ilk günü. Elbette yeni eğitim sisteminde kendine mahsus sorunlar çıkabilir. Eminizki bu sorunların en az yaşanacağı yerlerden birisi Erzurum'dur. Türkiye'de ortalama eğitim düzeyi 6,5 yıl. 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle umuyoruz ki daha yukarı seviyelere çıkılacaktır" diye konuştu.

Vali Öztürk, daha sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet etti, kitap hediye etti.



NÖ(KS/SS)