Anne ve babalar çocuklarını alıp, sabah okullara gitti. Bazı çocuklar sınıflara, öğretmenleri ve arkadaşlarına hemen uyum sağlarken, bazılar korkup, ağladı. Anne ve babalar gözyaşı döken çocuklarıyla aynı sıralara oturarak onları sakinleştirmeye çalıştı. Bazı öğretmenler, çocukları çeşitli oyunlar oynayarak tanımaya çalıştı. Gazi İlköğretim Okulu’nda da Ceylin Nur Kola ile İrem Nisa Kola isimi 68 aylık ikizler ilgi odağı oldu.

Manisa’da çocuklar okullarda palyaço ve çikolatalarla karşılandı. Anne ve babalar sıralarda çocuklarıyla birlikte oturdu. Bazı okullarda çocuklar kendilerine yüksek gelen sıralara oturmakta güçlük çekti. Tuvaletlerdeki musluk ve lavaboların yüksekte olması sorun yarattı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı, bu yıl il genelinde 60-66 ay arası 9 bin 882, 66-72 ay arası 25 bin 296 olmak üzere toplam 35 bin 178 çocuğun 1’inci sınıfa başladığını söyledi. Abalı, çocukları okullara yeni başlayan velilere bir hafta boyunca sınıflara girmelerine izin vereceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bir hafta sonra çocuklarımız öğretmenlerimizle başbaşa kalacak. Bir hafta boyunca okullarımızın yeni başlayan öğrencilerimize göre fiziki açıdan uygun olup olmadığını araştırıcağız. Uygun olmayan okullarımızda iyileştirme çalışması yapılacak. Özellikle yüksek sıralar tuvaletler minik öğrencilerimize uygun hale getirilecek."



RÇ(İÖ/İD)