İki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle, merkez Palandöken İlçesi Osman Gazi Mahallesi'ndeki Hacı Selim Efendi Camisi'nin minaresine dün saat 20.50 sıralarında yıldırım isabet etti. Caminin girişindeki elektrik trafosunda yangın başladı. Teravi namazı kılmaya hazırlanan kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 60 kişi çıkan yangınla birlikte korku dolu anlar yaşadı. İmam ve müezzinin 'sakin olun' uyarıları ile vatandaş caminin önünden akan çeşmeden kovalarla su taşıyarak yangını büyümeden söndürdü.

Trafonun yanması nedeniyle dün akşamdan itibaren ezanı hopörlerden okuyamadıklarını söyleyen caminin imam hatibi İsmail Düzenli olayı şöyle anlattı: 

"Yatsı namazından önce vaaz için kürsüye çıktığım zaman hava yağmurlu idi. Şimşekler çakıyordu. O sırada yıldırım düştü. Yakın bir yerde büyük bir patlama sesi duyuldu. O anda caminin elektrik panosu yanmaya başladı. Caminin mafil bölümünde bulunan kadınlar panik içinde aşağıya indi. Onlara sakin olmalarını söyledik. Erkekler hemen yangını söndürmek için bizlere yardımcı oldu. El birliği ile maddi zararlı yangını söndürdük. Trafoyu da yeniledik."



Tİ(KS/COŞ)