Bir takım etkinlikler, temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzeri dün gece hava yolu ile Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi karşısında hayırsever iş adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılacak 90 yataklı refakatçi otelinin temel atma törenine katıldı. Bakan Yılmaz, buradan Zara İlçesi'nin Şerefiye Beldesi'ndeki 17’nci Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali'ne geçti.

MİLLETİMİZE HANGİ BİLGİLERİ VERDİYSEK O DOĞRUDUR

Beldede vatandaşlar tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada Suriye'nin düşürdüğü uçak ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz, ''Suriye’de düşen uçakla ilgili gerekli açıklamayı Genelkurmay Başkanlığımız yaptı. Detayına göre, noktasına göre ilk gün ne açıkladıysak, bu gün geldiğimiz noktada da onu söyleriz. Bizim elimizdeki bilgi ve belgelere göre, biz milletimize hangi bilgileri verdiysek o doğrudur. 12 milin dışında 13’üncü milde bizim uçağımızla kontrolü kaybettik ve düşürüldüğünü öğrendik. Bizim uçağımızın Suriye kara sularını hata ile ihlal etiğini daha önce söyledik. Radar istasyonlarımızın uyarısı ile bizim uçağımız Suriye kara sularının dışına çıktı" diye konuştu.

FÜZE VE MERMİ İZİNE RASTLANMADI

Yılmaz uçağın Suriye kara sularını ihlal ettiği süre içerisinde herhangi bir taarruz olmadığnı belirterek şöyle devam etti:

"İkinci bir görev uçuşu sırasında uluslararası sularda 13’üncü milin içerisinde uçağımızın kontrolünü kaybettik. Bu zamana kadar her ne bilgi verdiysek doğru bilgidir. Uçağımızın bulunan parçalarında gerekli incelemeler devam ediyor. Bizim söylediğimiz husus, bizim uçağımız uluslararası sularda vuruldu. Bu da Suriye’nin uluslararası hukuku ihlal ediyor olduğudur. Şu ana kadar çıkan parçalarda yapılan incelemelerde herhangi bir füze ve mermi izine rastlanmamıştır. Diğer parçaların çıkarılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Kalan parçalarda çıktıktan sonra bu millete doğru olan bütün bilgiler verilecektir.''

Şerefiye'deki festivalin ardından kent merkezine geçen ve bir süre istirahet eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Kangal ilçesi'ne bağlı Alacahan Beldesi Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere bu beldeye hareket etti.



HY(EA/AK)