Bir takım gezi ve programlara katılmak üzere karayolu ile Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kent girişinde Vali Ali Kolat, protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz karşılamanın ardından Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği'nin açılış törenine katıldı. Burada sanayinin kentte gelişmesinin çok büyük önem taşıdığını bu nedenlede sanayicilere büyük önem verdiklerini belirtti. Ardından bir erkek giyim mağazasının açılışına katılan Bakan Yılmaz kıyafetlerin üzerlerindeki fiyatları da kontrol etti.

ANAOKUL VE ÖĞRENCİ YURDU AÇILIŞI

Bakan Yılmaz daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) kampüsü içerisinde yer alan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un eşinin isminin verildiği Günay Soluk Kreş ve Anaokulu'nun açılışına katıldı. Bakan Yılmaz açılış programında anaokulunun minik öğrencilerinin gösterilerini gülümseyerek ilgiyle izledi. Bakan Yılmaz, anaokulunu gezdikten sonra yine kampüs içerisinde yar alan ve Sivaslı iş adamlarından Lütfü Abay ve Mahir Tevruz tarafından yapılan 250 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

"TÜRKİYE, BÖLGEDE GÜVEN VE İSTİKRARLA ANILAN TEK ÜLKE"

Bakan Yılmaz, iş adamalırna katkılarından dolayı madalya ve plaket verdi. Daha sonra CÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 'Kobilere ve Girişimcilere Destekler, Alternatif Finans Olanakları' konulu programa katıldı. Bakan Yılmaz programda Türrkiye'nin geldiği son noktayı söyleyerek, ekonominin güçlendiğini ve ihracatın arttığını verilere dayanarak anlattı. Bakan Yılmaz, ihracatın 9 yılda 36 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Ülke olarak çevremizde sadece ekonomik değil siyasi krizler de var. Bu siyasi krize rağmen milli gelirimiz, ihracatımız, bütçemiz, istihdamımız daha büyüyor. Önceki yıllara nazaran çok daha iyi bir durumdayız. Türkiye, 11 yıl içerisinde bölgede güven ve istikrarla anılan tek ülke. Bugün pek çok Avrupa ülkesinden çok daha sağlam bir ekonomiye, çok daha düşük bir bütçe açığına sahibiz. 2002'de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda bulunan şirketlerin toplam değeri 34.4 milyar dolar iken bugün yaklaşık 260 milyar dolar. İhracatımız 9 yılda 36 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktı. 2002'de 1 ayda yaptığımız ihracatı bugün 1 haftada yapıyoruz. Geçen yıl 53 bin 409 şirket ve 191 bin iş yeri açıldı. Geçen yıl 1 milyon 516 bin kişiye yeni iş sağladık. Yani her gün 4 bin 152 kişi her saat 173 kişi çalışmaya başladı. Küresel krizden en az etkilenen ve 2010-2011 döneminde en hızlı büyüyen, dünyada Çin'den sonra ikinci de denilebilir en hızlı büyüyen bir kaç ülkeden biri olduk. 2011 yılı büyüme oranımız yüzde 8,5 oldu. Bu oranda Çin'den sonra dünyada ikinci büyüyen ülkeyiz. Hükümetimiz de gelecek senenin değil 11 yıl sonrasının planının yapar hale geldi. Çalışmadan çabalamadan risk almadan para kazanma dönemi bitti. İşte bütün bunlar güven ve istikrar sayesinde oldu" diye konuştu.