Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki (CÜ) programın ardından, Zara İlçesi'ne geçti. Bakan Yılmaz, Zara'da CÜ'ye bağlı yeni yaptırılan Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı. Açılışa Vali Zübeyr Kemelek, CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık da katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Eğitim kurumlarının önemine değinen Bakan Yılmaz şöyle konuştu:
"Bizleri karanlık yollardan aydınlık yollara çıkartacak olan da bu eğitim kurumlarıdır. Bizim 2 büyük düşmanımız var, biri yoksulluk, biri cehalet. Bizde yoksul olan evde kavga bitmez diye bir söz var. Yoksulluğu azaltıyoruz. İnşallah kavgayı da azaltacağız. Kavganın diğer sebebi cehalettir. Eğer bugün ülkenin doğusunda veya güneydoğusunda ırkçılık varsa bilin ki bunun da sebebi cehalettir. İnşallah bu eğitim kurumlarıyla bu cehaleti yeneceğiz. Biz her şeyi çözdük demiyoruz ama şüpheniz olmasın çok şeyi çözdük. Bugün her ilde bir üniversite varsa, üniversiteler özgür düşüncenin yuvalarıdır.  Özgür düşünce Hakkari'de, Edirne'de, Tunceli'de, Uşak'ta da olsun diyorsak, işte bu, bu dönemde gelen hizmetlerin neticesidir. Milletimiz şundan endişe etmesin, bu milletin hakkına zerre kadar halel getirecek hiçbir çalışmada bulunmayız. Eğer yolsuzluklar böyle devam etseydi Sivas'ın yolları böyle olmazdı. Bu millet, her şeyin en iyisine layıktır. Sizler bir ve beraber oldukça, bizler bir ve beraber oldukça aşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir engel yok."
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının açılışını gerçekleştirdi. Binayı gezen Yılmaz, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Eylül'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade er Çetin Doğan'ın babası Haydar Doğan ile de tören alanında bir süre sohbet etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Aşağı Çamözü, Sorhun, Söğütözü köyleri için yaptırılan afet konutlarının açılışına ve anahtar teslim törenine katılı. Bakan Yılmaz, Zara Villakent konutlarına geçerek Kızılırmak üzerinde yeni yaptırılan köprünün açılışını da gerçekleştirdi.
 
HY,GC(EA/SS)