Temaslarda bulunmak üzere dün gece Sivas'a gelen Bakan Yılmaz, bu sabah ilk olarak organize sanayi bölgesindeki tekstilci işadamlarıyla bir araya geldi. Sektörün değerlendirildiği toplantı, basına kapalı olarak yapıldı. Yılmaz, toplantı ardından, 4 gün önce babası Ahmet Ürgüp'ü kaybeden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e evinde taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası, Sivas İmam Hatip Lisesi'nin 50'inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Paşabahçe piknik ve mesire alanında düzenlenen '5'inci Geleneksel İmam Hatipliler Buluşması' etkinliğine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verdi. Yılmaz, şöyle dedi:

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır. Sizler Sivaslılar'a hizmet etmek için bir araya gelmiş topluluksunuz. İnşallah Allah nasip ederse bu dönemde Sivas'a yeni imam hatibimizi açacağız. Sivaslı her şeyin en güzeline layıktır. Peki ne istiyoruz, dualarınızı bekliyoruz. Sizler dua eder, destek verirseniz, bir olursak, beraber olursak, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur." 

Bakan Yılmaz konuşmasının ardından Sivas'taki İmam Hatip liselerinin birincilerine çeyrek altın hediye etti.

BASINA ARAPÇA TABLO SORUSU

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek de Yılmaz'a hat işlemeli arapça yazılı bir tablo hediye etti. Kendisini takip eden basın mensuplarına tabloda ne yazdığını soran Yılmaz, yanıt alamayınca, "Peki ne yazabileceğini düşünüyorsunuz?" diyerek sorusunu yineledi. Bunun üzerine bir gazeteci, "Ya Allah ya da ayet-i kerime yazıyordur" dedi. Gazetecilere teşekkür eden Yılmaz, "Kendi kültürümüzden koptuk. Bu kültürümüzün bir parçası. Hepimizin bu kültürü okuyabilmesi lazım. Şekilden ziyade öze yönelmemiz gerektiği açısından bunu bilmek önemli diyorum. Şimdi dernek başkanımızdan ne yazdığını okumasını istirham ediyorum" şeklinde konuştu. Dernek başkanı Şimşek ise tabloda "İlim ve İrfan Ocağı Sivas İmam Hatip Lisesi 50 yaşında" yazısının yer aldığını söyledi. Milli Savuna Bakanı Yılmaz, daha sonra partisinin Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, AK Parti hükümetinin çalışmalarından söz ederken yasa değişiklikleri hakkına partililerine bilgi verdi. Yılmaz ve beraberindekiler toplantı sonrasında cami açılışı yapmak merkeze bağlı Durdulu köyüne hareket etti. Bakan Yılmaz'ın gezisine Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ile Gaziantep Milletvekili Ali Şahin eşlik etti.



HY,GC(EA/İD)