Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1999 yılında Bingöl'de şehit düşen Vedat Aslan'ın ailesini ziyaret etti. Esenler Oruçreis Mahallesi'nde bulunan Şehit Jandarma Er Vedat Aslan'ın ailesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, şehit evine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki heyet ile birlikte geldi. Şehit Aslan'ın annesi Fikriye Aslan ile konuşan Yılmaz, "Şehitler tüm milletin emanetidir" dedi.


"HERKESİN SORUMLULUĞU VAR"


Yılmaz, şehit ailelerinin kendileri ve tüm millet için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu emanete sahip çıkmak bütün herkesin görevidir. Çünkü bunlar bir şekilde bu vatandaki anneler babalar rahatça yaşasınlar diye şehit düşmüşlerdir. Herkesin sorumluluğu var. Bu sorumluluk çerçevesinde sorumluğunu yerine getirenlere teşekkür ederim. Analar bir ağladı bir daha ağlamasın. Mekanı cennet olsun" dedi. Her gittikleri yerde şehit ailelerini ziyaret ettiklerinin belirten Yılmaz şunları söyledi:


"Ama bazı gittiğimiz yerlerde 'Ne arayan var ne sorun var' diyenler oluyor. Onlar haklılar. Ama bazı yerlerde silahlı kuvvetlerimizde çok güzel bir şey yapıyor. Her bir tugaya her birliliğe şehit vermişler ve onlara diyorlar ki 'bu seni şehidin' Ziyaret ediyorlar. Ailesi ile ilgileniyorlar."


Şehit Vedat Aslan'ın annesi Fikriye Aslan ise "Çok teşekkür ederim. Bizi yalnız bırakmadılar. Allah herkesten razı olsun, çok mutluyum" dedi.