Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Adıyaman'a geldi. İl Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na gelen Bakan Yılmaz, burada eskrim sporu konusunda eğitim gören öğrenciler tarafından kılıçlarla karşılandı. Küçük sporcuları selamlayan ve hatıra fotoğraf çektiren Bakan Yılmaz'a, eskrim kılıcı hediye edildi.

KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI ÜRETECEĞİZ

AK Parti Grup Başkan Vekili AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Mehmet Erdoğan, AK Partili Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın katıldığı kongrede kürsüye çıkan Bakan Yılmaz, hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı. AK Parti'nin Türkiye'de iktidara geldikten sonra her şeyin düzeldiğini ve ülkenin her alanda geliştiğini söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye artık, kendi silahını, tankını gemisini, insansız hava aracını yapıyor. Çok yakın  gelecekte kendi savaş uçağımızı da üretir hale geleceğiz. Bu konuda projeler üretilmeye başlandı. Yerli üretim savaş uçağı için çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Türkiye'ye ayak bağı olacak her konuda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz ve tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye'nin bölgede güçlü bir devlet olmasını istemeyenler araya taşeronlarını koymak zorunda kalıyor. Terör Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesin, kalkınmasına ve refahına hatta en önemlisi kardeşliğine kast etmektedir. Hükümet olarak başından bu yana terörle kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bir yandan da terörün istimrar ettiği hususları ortadan kaldırmak için doğru ve kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu yeni dönemde de Türkiye'de değişim ve gelişim tüm hızıyla devam edecek ve kazanımlarına yenilerini ekleyecektir."

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından tek liste olarak gidilen kongrede mevcut başkan İbrahim Halil Fırat yeniden seçildi.

"BARIŞ TARAFTARIYIZ"

Bakan Yılmaz, kongre çıkışı bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Harp Akademileri Komutanlığı'nda Suriye'deki gelişmelere ilişkin konuşmasında askeri hazırlığa vurgu yapan konuşmasını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Askeri hazırlık, bir savaş hazırlığı değildir. Ancak devletin en kötü olasılığın olabileceğini de düşünerek her şeye hazır olması lazım. Yoksa bu bir savaş hazırlığı değildir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin her hal ve şarta hazır olması lazım. Biz barış istiyoruz ve barışın dışında da hiçbir talebimiz yok. Vatandaşın da bizim de talebimiz bu. Barışı sağlamak için her şeye hazır olmamız lazım."



FB(HK/İD)