Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün akşam karayolu ile Sivas’a geldi. Bakan Yılmaz ziyaretleri kapsamında ilk olarak İl Genel Meclisi Toplantısına katıldı. İl Genel Meclisinde yapılan toplantıya Vali Vekili Veysel Çiftçi, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata ve meclis üyeleri katıldı. Burada meclis üyelerine seslenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Türkiye iyi yönetiliyor. Türkiye de işsizlik yok demiyoruz. Türkiye’nin ekonomisinin iyi olmasını istiyoruz. Tüm dünyada ekonomik kriz var. Kriz olan ülkeler kamu çalışanlarının maaşlarını donduruyor. Emeklilik yaşını yükseltiyor ve bazı sosyal haklarını elinden alıyor. İnşallah Yunanistan yaşadığı ekonomik krizi atlatır. Ne demişler ev alma komşu al derler. Komşunuz iyi ise evinizin değeri artar. 2012 yılında 40 bin tane öğretmen alacağız. Hızlı tren ağını tüm Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz. Sağlıkta reforma devam ediyoruz. Bizim hedefimiz çağdaş düzeyin üzerine çıkmaktır. İnşallah bu da Fatih projesi ile olacak. Ülkemize gelen diğer ülkelerinin bakanları bize 'her geçen gün büyüyorsunuz' diyorlar. Geçmiş günlerde IMF’den para almak için IMF’nin kapısında beklerken şimdi yardım eden ülke durumuna geldik. Türkiye artık el açan değil yardım eden ülke olmuştur'' dedi.

MİT VE TERÖR KONUSU

Toplantı sonrası Bakan İsmet Yılmaz cuma namazını kılmak üzere Ulu Cami'ye geçti. Namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, MİT Müsteşarının KCK operasyonu kapsamında ifadeye çağrılması sorusu üzerine Bakan Yılmaz, ''Milli İstihbarat Teşkilatı bu ülkenin en önemli kurumlarından birisidir ve ülkeye hizmet etmektedir. Kendisine yasalarla verilen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışır. Dolayısıyla yaptığı işte kendi kanunları çerçevesinde hiçbir sıkıntı yoktur. Dolayısıyla bu tip ülkesinin güçlenmesi için çalışan kurumlara tüm milletimizin destek olması lazım istisnasızdır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devleti süreci içerisinde su yatağını bulacaktır’’ dedi.

Dün gece İstanbul Sancaktepe’deki canlı bomba saldırısını da değerlendiren Bakan Yılmaz, ''Terör yandaşları olanlar, terörü destekleyenler sanki insan hakları savunucuymuş gibi oluyorlar. Silahı sigorta olarak görenlerin insanı bir değer kabul ettiklerini düşünmek mümkün mü? O insana da yazık. Onun da anası var, onun da babası var. Ancak şunu söylemesini bekleriz ki. Terör çıkmaz sokak. Kendisine zarar veriyor diğer masum insanlara da zarar veriyor. Görülecektir ki, terörle zerre kadar bir mesafe alınmayacaktır. Demokratik süreç içerisinde hükümetimiz demokratik taleplerini yerine getiriyor. TRT Şeş (6) eskiden var mıydı, Kürtçe kitap basılmışmıydı. Kürtçe basıldı. Kürtçe tiyatro var mıydı? Bunların ki hak mücadelesi değil, bunların kimlik mücadelesi de değil, bunların ki kişilik mücadelesi. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Ve kimsenin terörle mesafe alamayacağının farkına varması lazım. Akıl bunu gerektirir. Aklı tutulanlar silahı teminat olarak görürler ki bu doğru değil'' dedi.

BEDELLİYE 14 BİN BAŞVURU

Bedeli askerlik konusundaki soru üzerine konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Bedelli askerliğe başvuru 14 bin civarında. Ancak bizim beklentimiz 100 bine yaklaşmasında. Bedeli askerlikte başvuru süresi altı ay. Bizim ulusumuzun geleneğidir. Biliyorsunuz, beklerler ve son güne yakın başvururlar. Paranın yarısı o zaman öderler. Diğer yarısı içinde ondan sonraki altı aylık süre kazanılır'' diye konuştu.



HY,GC(EA/AAA)