Bir günlük çalışma programı için Adapazarı'na gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sakarya Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Suriye sınırında yaptığı incelemelerin Suriye’ye bir mesaj olup olmadığına ilişkin soruya Bakan Yılmaz şu cevabı verdi:

"Rutin bir kuvvet komutanı gezisi olarak değerlendirmek lazım. Bizim Suriye’yi tehdit gibi bir düşüncemiz yoktur. Ancak bizim tek istediğimiz şey Suriye halkının demokratik taleplerinin yerine getirilmesidir. Bunun için şu ana kadar çok net olarak açıkladık ki; bölge dışından bir müdahaleyi istemiyoruz. Ne istiyoruz? Arap Birliği bölge ülkeleri içerisinde Suriye halkının taleplerini dikkate alarak bir karar versin. Biliyorsunuz Suriye dostları toplantısının birincisi Tunus’ta yapıldı. Şimdi ikincisi İstanbul’da yapılacak. Gerek Arap Birliği, gerekse Suriye’nin dostları toplantısında alınacak kararlar Türkiye’nin de Suriye halkının refaha çıkması konusunda ki çalışmalara gayrette bulunacaktır."   

SURİYE'DE KAYBOLAN 2 GAZETECİ

Suriye’de kaybolan iki gazetecinin sağ oldukları konusunda bilgilerin kendilerine ulaştığını da söyleyen Bakan Yılmaz, "Sağ oldukları şeklinde bilgi var. Dışişleri Bakanlığı bu konuda çalışıyor. Önemli olan sağlıklı olduklarının bilinmesi. Sağ olduktan sonra inşallah onlarda bu süreç sonunda Türkiye ye getirilirler" diye konuştu.

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un yargılanmayı redederek adres olarak Yüce Divan'ı göstermesi konusunda ise Bakan Yılmaz dşu yorumu yaptı:

"Bu eski Genelkurmay Başkanımızın savunmasıdır. Savunma hakkı kutsaldır. Kendi savunmasını bu çerçevede yapmaktadır. Başından beri istediğimiz, süreç en kısa zamanda neticelense hem eski Genelkurmay Başkanımızın hem de Türkiye’nin lehine olur."

Bakan İsmet Yaılmaz daha sonra Otokar ve Askeri fabrikaya giderek incelemelerde bulundu.



ZT,AG(MB/COŞ)