Dün Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın kentteki programı bugün de öğlene kadar sürdü. Bakan Yılmaz kentteki ikinci gününde elektronik mağazası Bimeks'in açılışına katıldı. Yılmaz sabah erken saatlerde gerçekleşen mağaza açılışında, saatler öncesinden gelerek kuyruk oluşturan vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Yılmaz mağazayı gezip bilgi aldı. Yılmaz açılışın ardından partililerle kahvaltı yaptı.

Kahvaltıdan sonra Teknikerler Birliği Sivas Şubesi'nin açılış törenine katılan Bakan İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat ile birlikte şubenin açılış kurdelesini kesti. Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katıldı. AK Parti Kütahya Millitvekili İdris Bal'ın da konuk olarak katılıp, Ortadoğu, Balkanlar ve Türkiye konulu ders verdiği akademide dersi dinleyen Bakan Yılmaz akşama kadar sürmesi beklenen programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Kentten ayrılmadan önce, Afganistan'da 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz, kazanın teknik bir arızadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Afganistan'a hem kaza kırım ekibimiz hem de savcımız gitti. Bu kaza kırım heyeti teknik bir rapor hazırlayıp getirecek. Rapor sonucuna görede milletimize gerçek neyse o açıklanacak. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Allah böyle bir acıyı ne bize ne de başka bir millete bir daha yaşatmasın."

Helikoptere yönelik bir saldırı yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine ise Yılmaz, "Böyle bir durum asla söz konusu değil. En azından orada olayı bire bir gören halk vardı. Öyle bir şey olsaydı herkes çok net olarak bunu söylerdi. Dolayısıyla da kaza kırım raporunu bekleyeceğiz. Canlı görgü tanıklarının anlattıklarına göre, şu an için bir saldırı durumu söz konusu değildir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yımaz açıklamanın ardından Ankara'ya gitmek üzere karayolu ile Sivas'tan ayrıldı.



HÖ(EA/CK)