Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün 29 Kasım 2012 tarihinde yapacağı Milli Piyango çekiliş biletlerinden satın alanlar, STG'nin sağlıklı nesil yaratmak için halkı bilinçlendirici mesajlarını içeren sloganlar ile STG logosuyla karşılaşacak. Biletler satışa sunuldu.

STG'nin tanıtım faaliyetlerinin güzel bir parçası olarak projenin hayata geçirilmesinden dolayı duydukları gururu dile getiren Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, "Türkiye'de maalesef hala balık tüketmeyen insanlar var. Daha sağlıklı bir nesil için ülkemizde bolca bulunan balığı yedirmek için birçok faaliyet yapıyoruz. Milli Piyango İdaresi ile Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun yaptığı bu ortak çalışma, STG faaliyet halkasının güzel sonuçlar vereceğine inandığımız bir parçasıdır" dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne götürdükleri teklifin kabul görmesi ile çok güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını vurgulayan Kızıltan, şöyle devam etti:

"Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne destekleri ve işbirlikleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. 600 bin adet biletle tüm Anadolu'da su ürünlerinin tanıtımını yapacağız ve tüketiminin artmasına katkı sağlayacağız. Türkiye'de kişibaşı 8 kilogram olan balık tüketimini 15 kilogarama çıkarmayı hedefliyoruz."

STG Başkanı Melih İşliel de faaliyetlerinin hem iç tüketime hem de ihracata yönelik olarak devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir üretici ülke olduğu imajının STG ile gidilen yurtdışı fuarlarda alıcılara aşılandığını kaydeden İşliel, iç tüketime yönelik tanıtım faaliyetlerine de önem verdiklerini vurguladı. İşliel, herkesin sağlık için balık yemesi gerektiğini, balık tüketiminin artmasının şart olduğunu belirtti.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün, STG sloganlarıyla satışa sunduğu 29 Kasım 2012 tarihli çekilişte büyük ikramiye 2 milyon lira olacak. Sinop'un Boyabat İlçesi'nde yapılacak çekilişle ikramiye isabet eden numaralar belirlenecek.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü daha önce Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu (ZZTK) ile bir çalışma yürütmüş ve 9 Şubat 2011 tarihli çekiliş için ZZTK'nın "Asıl şans sağlıktır, sağlıklı bir yaşam için zeytinyağı tüketin" sloganı ve logolarının yer aldığı biletleri piyasaya sürmüştü.



(AÖ/CK)