29 Ağustos- 9 Eylül tarihlerinde yapılan 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na katılan milli okçu Doğan Hancı, Royal Artillery Barracks'ta yapılan müsabakalarda, İspanyol rakibi Guillermo Rodriguez Gonzalez'i 6- 2 mağlup ederek makaralı yay kategorisinde Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. THY'nin tarifeli uçağıyla bugün saat 10.30'da Erzurum'a gelen evli ve 4 çocuk babası Doğan Hancı, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Havalimanında toplanan yaklaşık 200 kişinin alkışları ve davul- zurna eşiliğinde karşılanan Doğan Hancı, daha sonra Erzurum bar ekibinin gösterisini izledi. Babası Musa ve annesi Ulviye Hancı'nın elini öpen Doğan Hancı daha sonra çocukları Nida, Sait, Mustafa ve Musa'ya sarıldı. Konvoyla birlikte Yıldızkent semtindeki mahallesini ziyaret eden Doğan Hancı burada da komşuları tarafından büyük ilgi gördü.

Erzurum Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Doğan Hancı'ya eşi Hatine Hancı Vali Sebahattin Öztürk'ün hediye ettiği altın kartı yakasına taktı. Doğan Hancı, 12 yıldır okçuluk sporuyla uğraştığını hedefinin altın madalya olduğunu söyledi. Hancı, "Çok çalıştım. Daha iyilerini yapmaya çalışacağım. Diğer sporcular için bir takım girişiminde bulunacağım. Başbakanımız ve bakanlar arayıp tebrik ettiler. Gönül isterdi ki birinci olayım ve İstiklal Marşımızı okutalım ama olmadı. İnşallah önümüzdeki yarışmalarda daha iyi dereceler almak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Vali Öztürk, Erzurum'un daha önce olimpiyatlarda madalya almış bir sporcusunun bulunmadığını anımsattı. Vali Öztürk, "Kentimize bu gururu yaşattığı için Doğan'a teşekkür ediyorum. Doğan aynı zamanda özürlü atamalarıyla valiliğe atandı. Kendisi bundan böyle bizim memurumuz. Darısı diğer sporcularımızın başına" dedi.