Yozgat Belediyesi tarafından organize edilen karşılamaya yoğun ilgi gösteren Yozgatlılar Rıza Kayaalp’i görmek için Belediye önünde toplandı. Milli güreşçiyi karşılamaya gelenler arasında ailesi ve yakınları da vardı. 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganıyla davullu- zurnalı karşılanan milli güreşçi Rıza Kayaap, görkemli karşılama töreni için Belediye Başkanı Yusuf Başer’e teşekkür etti.

Kayaalp, burada yaptığı konuşmada, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğuydu, ancak yaptığım birkaç hata beni finalden etti. Ama buna şükür, ülkeme ve Yozgat’a bronz madalya kazandırdım. Olimpiyat şampiyonluğu benim en büyük hedefim olarak kalacaktır. Ona ulaşabilmek içinde Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanmaya devam edeceğim. Avrupa ve dünya şampiyonluğunun yanında olimpiyat şampiyonluğunu kazanmam gerekiyor, bunun için de çalışmalarıma son hızla devam edip ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Başer de konuşmasında, "Şampiyonumuz, gururumuz, yavrumuz sevgili Rıza Kayaalp Yozgat’a geldi. Biz de Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. 'Türk gibi güçlü', 'Türk’ün sırtı yere gelmez' ifadelerini bir kez daha göstermiştir. Biz bir caddemize Rıza Kayaalp’in ismini vermiştik, bir de yapılacak spor salonumuza vereceğiz. Kendisini kutluyorum" diyerek, Kayaalp'e 5 Cumhuriyet altını taktı. Rıza Kayaalp’in babası Kelami Kayaalp de oğlu ile grur duyduğunu söyledi.



HG(ÜK/SS)