Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Erzurum’a gelmenin kendisi için her zaman heyecan kaynağı olduğunu anlattı. Gençliğinin önemli bir kısmının, üniversite hayatının Atatürk Üniversitesi'nde geçtiğini hatırlatan Bakan Dinçer, kentin eğitim sorunlarının masaya yatırılacağını bildirdi. Bakan Ömer Dinçer, "İl ve ilçe milli eğitim müdürleriyle, daha sonra belediye başkanları ve kaymakamlarla toplantı yapacağız. Erzurum’daki gençlerimizin, çocuklarımızın hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilgi ve yeteneklerini geliştirmek konusunda tedbirlerde bulunuyoruz" dedi.

Bakan Dinçer, kızların okullaşmasıyla ilgili de "Kızların okullaşmasıyla ilgili kampanyalar artık bu durumun normalleştiğini ve Türkiye’de erkek çocuklar kadar kız çocuklarının da okula gittiğini gösteren bir sonuç var. Özellikle orta öğretimde kızların okullaşmasıyla ilgili tedbirleri artırmaya çalışacağız. Eğitimin de zorunlu hale gelmesiyle önemli gelişmeler kaydedeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler'i de ziyaret etti. Bakan Dinçer'e Başkan Küçükler, Alvarlı Muhammed Lütfü Efe'nin kitabı ile semaver hediye etti.



NÖ(KS/SS)