Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Amasya programı kapsamında Pirler Parkındaki restoranda yemek yedi. Yemek sonunda bir basın mensubunun stajer kadın öğretmenlere başları örtülü derse girme hakkının verilmesiyle ilgili bir sorusunu "Daha önce soru sorma hakkınızı kullandınız arkadaşlar" diyerek cevap vermedi.

Bakan Dinçer, daha sonra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi temel atma törenine katıldı. Okul binaları olmadığı için bir ilköğretim okulunun üçüncü katında eğitim gören Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Bakan Dinçer’i tören alanında karşıladı. Öğrenciler tören süresince yağan yağmurdan şemsiyelerle korunmaya çalıştı. Arka sıralarda bekleyen öğrenciler mont giyerken ön sıradakiler hırka ve beyaz gömlekleriyle tören süresince bekledi. Bazı kız öğrencilerin üşüdükleri görüldü.

Bakan Dinçer törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin en önemli meselelerinden birinin çocukların iyi bir mesleki eğitim almamalarıyla ilgili olduğunu söyleyerek, "Gerçekten bu zamana kadar ki mesleki eğitimde yapılan uygulamalar en çok piyasanın ihtiyacına uygun bilgi ve becerilerle çocuklarımızı donatmayışımız şeklinde olmuştur. Benzer sorunlarını aslında öğretmenlik mesleği içinde duyuyoruz. Mesela özel eğitim alanında neredeyse öğretmen yok denecek kadar az” dedi. Bakan Dinçer bu sorunların giderilmesi için ciddi adımlar attıklarını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ İNTERNET KAFEDEN KURTULMALI

Okulları artık sadece mülkiyeti devlete ait derslik içerisinde dersin yapıldığı fiziki mekanlar olarak görmekten çıkardıklarını söyleyen Bakan Ömer Dinçer, "Bizler okul yöneticeleri, öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları bunların emanetçileriyiz. Lütfen binayı yaparken de şimdiden tasarlayalım. Okulun ilk girişinde ve en ulaşılabilen yerde geniş bir mekanda kütüphaneler ve bilgisayalar bir araya getirilerek mahalle halkının çocuklarımızın ve velilerin eğitim dışında da hizmetlerine sunulsun istiyoruz. Bu maksatla artık çocuklarımız internet kafelerden kurtulmalı. Evinde bilgisayarı olmayan çocuklarımızın hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın gelip kullanabilecekleri bir teknolojik altyapı kurulmuş olmalı" dedi.

Bakan Dinçer’in konuşmasının ardından okul inşaatının temeli atıldı. Daha sonra 65 bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulunun açılışını yaptı. Bakan Dinçer'e açılışın ardından öğrencilerin pirinçlerle yaptığı Türk bayrağı tablosu hediye edildi.



YK,ST(MS/AAA) (FOTOĞRAF)