Bakan Dinçer, Ceylanpınar'da okulların tatil edilmesiyle ilgili olarak da "Ceylanpınar'da meydana gelen hadiselerden dolayı eğitimde büyük bir aksama sözkonusu değil. Özel bir tedbir alacağımız içerik kazanmadı henüz. Şimdi gözlüyoruz. İleride duruma göre karar veririz. Umarım kısa zamanda bu sorun çözülür" diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çekmeköy'de Özel irfan Koleji'nin açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Dinçer, KPSS'de başkalarının yerine sınava giren 19 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili "Yanlış yapanın hesabı soruluyorsa bu ülkede sorun kalmayacaktır demektir " dedi.


" BU TİP ÇÜRÜK ELMALAR VARSA... "


Bakan Dinçer, İzmir'de KPSS'de başkalarının yerine sınava giren 19 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak,  " Bana henüz resmi bir bilgi gelmedi ama sizin duyduğunuz bilgileri ben de duydum. Önce şunu söylemeliyim. Bu tip çürük elmalar varsa şayet bu ve benzeri operasyonlar hükümetimizin ve eğitim sisteminin onuya tavrını ortaya koyar. Yanlış yapanın hesabı soruluyorsa bir ülkede o zaman mesele kalmayacak, demektir. Bu sistemin kendisinin ürettiği bir sorun değil, sisteme dışarıdan birilerinin haksız bir şekilde bir yerlere gelme çabası olarak görülmelidir. Hep beraber bunun hesabını sormalıyız " dedi.


Bakan Dinçer, dershanelerin kapanması konusunda hangi aşamaya gelindiğinin sorulması üzerine ise, " Meseleyi, sadece dershaneyi açtık ya da kapattık diye tartışmıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ortaokul eğitim çeşitliliği, derslerin miktarı ve kazanımları , ilkokuldan ortaöğretime geçiş, sınav sistemini ve dershanelerin hepsini birlikte çalışıyor ve bir bütünlük içinden çözmek için çaba sarf ediyoruz. Yıl sonuna kadar hazırladığımız programı sizlerle paylaşacağız " yanıtını verdi.


" İKİ GÜN İÇİN YENİ BİR TEDBİR ALMAYA GEREK YOK KANAATİNDEYİM "


Bakan Dinçer açılan İmam Hatip okullarında yoğunluk yaşandığı ve yeni okulların açılıp açılmayacağı konusundaki bir soruya da şu yanıtı verdi:


" O konuya iki tür seviyeden ayrı ayrı bakmak lazım. İmam Hatip okullarının lise seviyesinde bizim tahminlerimizin ötesinden öğrenci talepte bulundu, dolayısıyla hepsini alamadık. Önümüzdeki yıllarda lise seviyesinde belki kapasite artırımı yaparız. Ortaöğretim seviyesinde ise, tahminlerimize uygun bir şekilde öğrenci talebi oldu, onları istihdam ettik. Ancak bu kez ulusal düzeyde dağılım konusunda sorunlar vardı. 73 civarında okulumuzda yeterli seviyede öğrenci müracaatı olmadığı için, onları da duruma göre ortaokula dönüştürerek veya birleştirerek çözdük. Şu anda herhangi bir sorunumuz bulunmuyor."


CEYLANPINAR'DA OKULLARIN TATİL EDİLMESİ


Dinçer, Şanlıurfa Ceylanpınar'daki okulların sınırdaki hareketlilik nedeniyle iki gün kapatılması konusuna da değindi. Türkiye tarafına geçmiş Suriye'lilere yönelik eğitim çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın bizzat kendisinin yürüttüğünü söyleyen Dinçer, "Akçakale'de sınırdaki çatışmalar nedeniyle eğitimde aksamalar olmuştu. Biz onu telafi edebilmek için Cumartesi günleri eğitime devam ediyoruz orada. Ceylanpınar'da meydana gelen hadiselerden dolayı eğitimde büyük bir aksama sözkonusu değil. Özel bir tedbir alacağımız içerik kazanmadı henüz. Şimdi gözlüyoruz. İleride duruma göre karar veririz. Umarım kısa zamanda bu sorun çözülür. Biz de ek tedbir almak zorunda kalmayız " dedi.


Bakan Dinçer, Ceylanpınar'da okulların tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna ise, " İki gün için yeni bir tedbir almaya gerek yok kanaatindeyim. Bu süre uzarsa yeni bir tedbir düşünebiliriz " yanıtını verdi.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)