Londra Olimpiyatları'nda maratonda 76. olan milli atlet, 25 yaşındaki Bekir Karayel yönetimindeki 06 BK 646 plakalı otomobil, dün öğle saatlerinde Bodrum'dan Ankara'ya giderken Denizli-Ankara Karayolunun Aşağı Dağdere Köyü girişinde yoldan çıktı. Şarampole yuvarlanan otomobil iki ağacı devirdikten sonra takla atarak durdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü atletlerinden Erkan Kuş'un kaza yerinde, 23 yaşındaki Kasım Uludağ ise, hastaneye kaldırılırken ambulansta yaşamını yitirdi. Yaralanan milli atlet 25 yaşındaki Bekir Karayel, kardeşi 26 yaşındaki Hakan Karayel, Atilla Keşan ve Can Küçükbilgin, Denizli Devlet Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazada ölen milli atletler Kasım Uludağ ve Erkan Kuş'un cenazelerine Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda otopsi yapıldı. İki sporcunun Ankara'da oturan  aileleri kazayı duyar duymaz Denizli'ye geldi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da kazanın ardından gece saatlerinde karayolu ile Denizli'ye geldi. Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden sporcuların ailelerine başsağlığı diledi. Baykan, cenazelerin taşınmasına da yardım etti. Kürtçe ağıt yakan sporcuların aileleri, Kasım Uludağ ve Erkan Kuş'un cenazelerini toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürdü. Cenazelerin gönderilmesi  ardından Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Pamukkale Üniversitesi'nde tedavi gören yaralı Bekir Karayel ve Can Küçükbilgin'i ziyaret etti, 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, iki sporcuyu kazada kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kısa bir süre önce olimpiyatlarda atletlerimizin başarılarıyla ülkemiz ayağa kalkmıştı. Spor camiamız mutluluk duymuştu. Ancak kader, tecelli oyunlardan kısa bir süre sonra milli maratoncumuz Bekir Karayel ve arkadaşlarının geçirdiği trafik kazasıyla üzüntülü bir zaman dilimi yaşıyoruz. Hayat ve sevinç üzüntünün ortağı, sağlık ölümün ortağı. İki arkadaşımızı hayatlarının baharında kaybettik. Cenazelerini ailelerine teslim ettik. Ankara'da onları toprağa vereceğiz. Atletizm ve spor camiamız ile ulusumuzun başı sağolsun."

Kazada yaralanan 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Mehmet Baykan, "İnşallah iyileşerek kısa zamanda yanımıza dönecekler. Bekir Karayel büyük başarılar beklediğimiz sporcumuz" dedi. Baykan, kazanın meydana gelmesinin ardından Spor Bakanı Suat Kılıç'ın hayatını kaybeden sporcuların ailelerini arayarak başsağlığı dilediğini ve konuyla yakından ilgilendiğini ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Denizli İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, sporcuların Bodrum'dan Ankara'ya döndüğünü belirterek, kazanın Bekir Karayel'in kullandığı otomobilin lastiğinin patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Kazada yaralanan Can Küçükbilgili ise, otomobilin arkasında oturduğunu, birden yoldan çıktıklarını belirterek, "Aniden yoldan çıktık. Gözlerimi hastanede açtım. Başka hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi.



ONB(KÖ/İD)