Bilim Şenliği ve Bahar Şöleni'nde, Sakçagözü Lisesi'nde eğitim gören bir grup öğrencinin tanıtımını yaptığı mor koyun yününden yapılan yastık ilgi çekti. Mor koyun yününün baş ağrısını önlediğini belirten öğrencilerin yastık hediye ettikleri Milletvekili Mehmet Erdoğan saşırdı. Yastıkla ilgili bilgi veren öğrenciler, son dönemde insanlarda strese bağlı baş ağrısı çekenlerin sayısının arttığını görünce bu konuya yönelip araştırma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu kişilerin yaşamlarıyla ilgili geniş bir araştırma yaptık. Gördük ki bu kişilerin tamamına yakını sentetik yastıklarda uyuyor ve baş ağrısı çekiyor. Aynı kişilere mor koyun yününden yaptığımız yastıkları verdik. Doğal yün yastıkta uyuyunca baş ağrılarının hızla azaldığını ve sürekli kullanımda bu şikayetlerinin ortadan kalktığını, kullanıcıların güne daha sağlıklı başladığını test ettik."

Hediye edilen ve üzerinde Nurdağı İlçesi'nin haritasının işlendiği yastığı test edeceğini söyleyen Milletvekili Erdoğan, "Umarım bu araştırma bilim adamlarının da dikkatini çeker" dedi.



AK(OA/COŞ)