Dünyada eşine ender rastlanan olay, geçtiğimiz Perşembe günü İnegöl'de meydana geldi. Atalarımızın olmayacak işi başarmanın ifadesi olarak günümüze kadar gelen 'Teke'den süt çıkarmak' sözü, İnegöl'de gerçek oldu. İnegöl'ün Alibey Köyü'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Baki Tüle, bir ay önce 'Kamil' adını verdiği tekenin şişen göğüslerini sıkıp, sütün çıktığını görünce şaşkınlık geçirmiş ve bu olayı Doğan Haber Ajansı muhabiriyle paylaştı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, DHA'nın duyurduğu haber üzerine dün İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veterineri Alper Demir ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Alibey Köyü'ne giderek, Kamil adı verilen teke üzerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından ilk değerlendirmeyi yapan Veteriner Alper Demir, "Doğuştan çift cinsiyetli olmuş olabilir. Hem dişi hem de erkek üreme organına sahip olabilir. Ancak yaptığım inceleme sonucunda hayvanda çift cinsiyetin olmadığını gördüm. Ama tabi gizli bir şekilde dişilik organına da sahip olabilir. Şu an ilk tespitim hayvanda hormonel bir bozukluk sonucu bu olayın olduğunu düşünüyorum. Gerekli analizleri yapacağız" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, "Gerçekten geldik ve gördük. Tekeden süt çıktı. Eşine az rastlanır bir olay oldu" diye şaşkınlığını dile getirdi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru'da, "Basına konu olan tekeyi yerinde inceledik. Rastlanılmayan bir durum. Gerekli incelemeler yapacağız" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ise eşine çok nadir rastlanan bu olayı siyasete dönüştürerek, Ak Parti'nin 10 yıllık başarısı ile özdeştirdi. Şahin, konu ile ilgili şunları söyledi:

"Hakikaten atasözlerimiz içinde yer almış, toplumun tüm kesimleri tarafından kullanılan, işin zorluğunu göstermek için kullanılan tekeden süt çıkartmak sözü, tarihe mi karıştı bilmiyorum ama biz AK Parti iktidarı olarak zaten tekeden süt çıkarıyoruz. 10 yıldan beri hiç düşünülmeyen hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin siyasal, sosyal, kültürel değişimini, ekonomik gelişimi ve kalkınmasını 10 yıldır gerçekleştiriyoruz. Tekeden süt çıkmaz ama Ak Parti olmazları yaparak, adeta tekeden süt çıkarmıştır. Burada ise, bizzat tekeden süt çıktığını görmüş olduk. Hayatımda ilk defa da süt sağdım. Hayvanımızdan alınan gerekli kan örnekleri ve sağılan sütün incelenmesini sağlayacağız. Çevresel mi, hormonel bir bozukluk mu? Bunu öğrenmiş olacağız. Hayvanda mı yoksa bizim buradaki bitki örtüsünde mi bir bozukluk var, bunu araştıracağız. Çünkü, yaşadığımız çevrenin ekolojik dengesinin bozulmamasını arzu ediyoruz. Bozulmadan gelecek nesillere sağlıklı bir ekolojik denge bırakmak istiyoruz. Canlı olarak müşahede ettik, tekeden süt çıktı. Şahidi de biziz. Ak Parti nasıl tekeden süt çıkarttıysa, bizim Alibey köylü çiftçimiz de tekeden sütü çıkarttı."

Tekeyi kendi elleri ile sağıp bardağa süt dolduran Milletvekili Şahin, çıkan sütü basın mensubuna ikram etti. Milletvekili Şahin ve beraberindeki heyet, daha sonra teke 'Kamil'den alınan ve süt örnekleri ile köyden ayrıldı. 

YY(FK/SSA) (FOTOĞRAF)