Hava sıcaklığının 45, deniz suyu sıcaklığının 24 dereceye yükseldiği Bodrum'da tatil yapan yerli ve yabancı turistler, hem serinlemek hem farklı bir gün geçirmek amacıyla Milas'ın Gökçeler Köyü sınırları içinde Uyku Vadisi'ne akın etti. Değirmen Başı Turistik Tesisleri yakınındaki buz gibi doğal kaynak suyunun altına elbiseleriyle giren turistler serinlemenin keyfini çıkardı. Romanya'dan tatile gelen Kathy Manyo da kucağına 'Fino' adlı Terrier cinsi köpeğini alarak kaynak yusunun altında serinledi.

Almanya'dan tatil için Bodrum'daki yazlığına gelen Hıdır Yeşil de "Bodrum aşırı sıcak. Bir günlüğüne de olsa buraya geldik. Hem değişiklik oldu hem kaynak suyunun altına girerek serinledik" dedi.

Değirmenbaşı Turistik Tesisleri’nin İşletmecisi Yalçın Demirkaya, son bir hafta içinde Didim, Milas, Yatağan ve Bodrum'dan turlarla gelen çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladıkları belirtti. Demirkaya, aşırı sıcak nedeniyle kaynak suyunun sıcaklığının 7- 8 derecelerden 12 dereceye yükseldiğini de söyledi.



YA(İÖ/BT)