Çanakkale’de oturan emekli orman mühendisi Hamdi Ayarığ, bugün saat 13.00 sıralarında telefon ettiği iki kız kardeşiyle birlikte yaşayan annesi Rebia Ayarığ’dan yanıt alamayınca durumdan şüphelendi. Bunun üzerine Ayarığ, bu defa akrabalarını arayıp, annesinin Hayıtlı Mahallesi, Orkeda Sitesi, 4’ncü Blok Kat 2’deki evini kontrol etmesini istedi. Eve giden yakınları, kendilerindeki yedek anahtarla eve girdiklerinde, Sahibe Ayarığ’ı yanarak ölmüş, annesi Rebia Ayarığ ile ablası Hamide Ayarığ’ı ise baygın olarak bulup, polise, itfaiyeye ve 112 Acil Servis’e haber verdi. İtfaiye ekipleri, elektrik sobasının yer yatağını tutuşturması sonucu çıktığı belirlenen ve evdekilerin müdahalesi üzerine sönmek üzere olduğu belirlenen yangını su sıkarak, kısa sürede tamamen söndürüp, içerdeki dumanı tahliye etti.

Daha sonra eve giren sağlık ekipleri, vücudunda yanıklar bulunan Sahibe Ayarığ’ın öldüğünü belirledi. Anne Rebia Ayarığ ile diğer kızı Hamide Ayarığ’ın ise baygın halde olduğu belirlenerek, 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dumandan etkilendiği belirlenen anne- kız tedaviye alındı.

Alevlere müdahale etmek isterken, elbisesinin tutuşması sonucu yanarak can verdiği sanılan Sahibe Ayarığ’ın cenazesi ise polis ve savcını olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Hiç evlenmedikleri öğrenilen iki kız kardeşin, anneleriyle birlikte yaşadıkları ve öğrenildi.