Büyük bölümü BDP Milas İlçe Teşkilatı üyesi, aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 60 kişi, bugün nevruz kutlaması için Şehir Stadı önünde toplanmak istedi. Ancak, her yıl ilçedeki nevruz kutlamalarının yapıldığı alanda önceden yerini alan polis, grubun alana girmesine izin vermedi. Bir süre alanın etrafında bekleyen grup, daha sonra 'Direne direne kazanacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atarak, Atatürk Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis az ilerde grubun önüne geçip, "Yolu kapatıyorsunuz. Slogan atıyorsunuz. Toplu olarak yürüyemezsiniz" diyerek, dağılmaları konusunda uyardı. BDP Parti Meclisi üyesi Ayla Yıldırım, "Yolu biz değil siz kapatıyorsunuz. Bizler basın açıklaması için alana gidiyoruz" dedi. Bunun üzerine ortam bir anda gerildi. Grup, oturma eylemine başladı. yaklaşık 15 dakika kadar sonra, grbun slogan atmayacaklarını söylemesi üzerine Atatürk Meydanı’na yüremesine izin verildi.

BDP Parti Meclisi üyesi Ayla Yıldırım, BDP Muğla İl Başkanı Necdet Aşıroğlu, BDP Milas İlçe Başkanı Hüseyin Bulut, BDP Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Kahraman, BDP Bodrum İlçe Başkanı İdris Danışlı’nın da aralarında bulunduğu gurup, meydana geldiğinde bir süre slogan atıp, alkışlı protestoda bulundu.

Grup adına açıklama yapan BDP Muğla Başkanı Necdet Aşıroğlu, "Nevruz kutlaması için daha önceden izinler alınmıştı. Bu program bir haftaya yayılmıştı. Hoca Ali katliamı ile amacı üzüm yemek olmayan amacı bağcıyı dövmek olan, demokratik kamuoyuna Kürtler’e, vicdan sahibi Türkler’e ve Müslümanlar’a tehdit savuran İçişleri Bakanı hukuktan, haktan uzak bir tavır sergileyerek nevruz bayramı kutlamalarımızı yasaklamaya kalkmıştır. İçişleri Bakanlığı dünkü partililerimize halkımıza demokratik kamuoyuna eşitsiz, yanlı, nefret kokan, kin kokan saldırısı ile vicdanlarda meşruluğunu yitirmiştir. Bu bir zulümdür. Bayramını barış içinde, kardeşlik içerisinde kutlayan halkımıza karşı bir zulümdür. Bu zalimlikleriyle, zulümleriyle boğulacaklar ve kamuoyu vicdanında mahkum olacaklar. Hükümetin ve İçişleri Bakanı’nın nevruzla ilgili kararını kınıyorum" dedi.

BDP Parti Meclisi üyesi Ayla Yıldırım ise "Kürt halkının bayramını, nevruz bayramını kana bulayan AK Parti hükümetini buradan protesto ediyoruz. Nevruz özgürlüğün bayramıdır. Nevruz barışın ve kardeşliğin bayramıdır. Ama nevruz yasaklanırsa onurumuz için isyanın da adıdır. Halktan gerçekleri saklayarak yol yürünmez. Bunun sonu yoktur. Bu halk kendi bayramını nice bedeller ödeyerek kutlamıştır" dedi. Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.