MİKADER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, başkan yardımcısı Arzu Çebi, genel sekreter Elif Türkay, yönetim kurulu üyeleri Nihal Ata ve Açalya Akbağ ile önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Demir’i ziyaret etti. Çalışmaları hakkında bilgi veren Nesrin Ercan, Arzu Efe adlı hayırsever bir vatandaşın Giresun’daki Sevgi Evleri’nin ihtiyaçlarının giderilmesi için derneklerine bağışta bulunduğunu söyledi. Nesrin Ercan ve üyeler evleri gezerek burada kalan çocuklarla sohbet etti. Ziyarete daha sonra Vali Dursun Ali Şahin ile eşi Melahat Şahin de katıldı. MİKADER başkan ve üyeleri ile sohbet eden Şahin, çocuklarla da uzun süre zaman geçirdi.

"EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nesrin Ercan, amaçlarının çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, çocuk ve sevgi evlerinde yaşamak zorunda olan çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek olduğunu ifade etti. Buradaki yurtların ihtiyaçlarının belirlenip verilen bağıştan karşılanacağını aktaran Nesrin Ercan, “Giresun destek vereceğimiz 22’nci il. Buradaki ihtiyaçları belirleyip eksiklikleri gidereceğiz. Ayrıca burada bir de çocuk evi açmayı planlıyoruz. Arzu Efe ve ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

VALİ ŞAHİN: ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNU GÖRÜNCE DUYGULANDIM

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, son yıllarda yardımsevenlerin yurtlara desteklerinin arttığını belirterek, “Bundan mutlu oluyoruz. Bu ziyaret ve destekler çocuklara moral oluyor. Burada bulunmaktan mutluyum. Çocukların mutluluğunu görünce duygulandım. Bizler anne baba sevgisi ile büyüdük. Bir sevgi evinin açılması beni duygulandırdı” diye konuştu.

Daha sonra çocuklarla birlikte yemek yiyen MİKADER Başkanı Ercan ve üyeler, onlarla çeşitli oyunlar oynayarak şarkılar söyledi.