Kaymakamlık makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Akkaya, 7 yıldır bölgede şerefi, namusu, adalet ve tarafsızlığıyla görev yaptığını, herhangi bir partiye oy atmış ya da oy atmamış, Türk, Arap, Kürt, Süryani veya Yezidi vatandaşa hiç ayrım gözetmeden hizmet ettiğini söyledi.

YAPTIĞIMIZ İŞLERE BAKACAKLAR

Kaymakam Akkaya, "Midyat İlçesi'ne geldiğim günden bugüne kadar hiçbir vatandaşımıza, hiçbir etnik gruba, hiçbir siyasi partiye asla ve asla, ne bir tarafla ne de bir tarafsızlıkla, ne müspet yönde ne de menfi yönde hiçbir uygulamam asla olmamıştır. Bunların en güzel örneklerini çıkarabilirsiniz. Şu anda karşızınızdaki farklı partilere oy atmış olan köylerimizden iki tanesine kanalizasyon şebekesi yapan Kaymakam Fatih Akkaya’dır. Böyle bir fikrimiz böyle bir zikrimiz olsa, bu eylemimize ulaşmazdık. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz. Yaptığımız icraatlara bakacaklar. Vakıftan yaptığımız yardımlara bakacaklar. Verilen yeşil kartlara bakacaklar. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yaptığı çalışmalara bakacaklar. Ne kadar para harcadığımıza bakacaklar. Fikri ve zikri böyle olan bir kaymakam eylemlerini de gerçekleştiremez, bu koltukta da zaten yeri yoktur" dedi. 

PARTİ İSMİ SÖYLEMEDİM

Hangi partiden olursa olsun başkanların gelip geçici olduğunu ifade eden Kaymakam Akkaya,  ancak devletin kaymakamlarının hep var olduklarını ve halkın yanında yer aldıklarını söyledi. Akkaya, şöyle devam etti:

"Yanlış anlaşılacak sözlerimiz olduysa herkesten özür diliyoruz. Ben devlet görevlisiyim, devletin adamıyım. Güneydoğu insanına duyduğum muhabbet ve sevgidir ve sevdiği insandan bir zarar geldiği zaman üzülür. Sevmediğinden geldiğinde bunu umursamaz, kaale almaz. Ama sevdiğin insanlardan böyle bir suçlama, böyle bir iddiaya maruz kalmak, belli bir partinin düşmanıymış gibi onu hedef alarak yapılmış bir açıklama gibi lanse edilmesi, beni son derece üzmüştür. O günkü konuşmalar sadece Midyat’ta yeni göreve başlamış, herhangi bir siyasi parti başkanına yapılmış bir nezaket ziyaretiydi. O günkü konuşmamda herhangi bir parti ismi asla ve asla ağzımdan çıkmamıştır" 

BU KALEYİ KAYBETMEMEK LAZIM

Kaymakam Akkaya, Midyat’ın çok dinliliğin ve dilliliğin, her türlü etnik grubun bir arada yaşadığı örnek bir ilçe olduğunu belirterek, "Midyat Güneydoğu’nun incisidir. Bu güzel yorum her platformda da anlatılmıştır. Midyat hep örnek gösterilmiştir. Açıklamam da onlar dediysem eğer; namussuzları, hırsızları, yolsuzluk yapanları kastetmişimdir. Çünkü Midyat bunları hak etmeyen bir ilçedir. Midyat çok güzel bir ilçedir. Midyat kaledir, turizmin kalesidir. Midyat inancın kalesidir. Midyat çok kültürlülüğün kalesidir. Bu kaleyi kaybetmemek lazım. Namussuz insanların, hırsızlık ve yolsuzluk yapacak insanların eline geçmemesidir kastımız" diye konuştu.

ÖZÜR DİLİYORUM

Tüm söylediklerinin, Midyat sevgisinden kaynaklandığını kaydeden Akkaya, "Belki de tek suçumuz şu olmuştur; Midyat’ı en az Midyatlılar kadar sevmek. Belki de onlardan daha fazla sevmek oldu. Ağzımızdan çıkan laflar eğer başka taraflara çekildiyse bu beni çok üzer. Yanlış anlaşılmaya vesile olduysam da tüm insanlardan ve arkadaşlardan özür diliyorum. Böyle bir kastımız asla olmamıştır" dedi.