Mide ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvuran A.A. adlı genç kız, birkaç kez tedavi olmasına rağmen çare bulamadı. Mide ağrıları artan, sık sık mide suyu ağzına gelen A.A., dün Özel Fuar Hastanesi'ne gitti. Yapılan muayenede, hastanın midesinde kitle tespit edildi. Yapılan görüntüleme sonrası organik olmayan maddelerin oluşturduğu kitlenin alınmasına karar verildi.

Ameliyata alınan A.A.'nin midesinde, çoğunluğu saç kılından oluşan sakız ve tırnak kitlesi olduğu belirlendi. Yaklaşık 2 saatlik operasyonunun ardından A.A.'nın midesindeki yarım kiloluk kitle çıkarıldı. Bunun 10 santimetreye 20 santimetre ebadında olduğunu açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Bulut, hastalığın 'Rapunzel Sendromu' olarak da bilindiğini açıkladı. Hastalığın ender görülmesine rağmen her yaşta insanda rastlanılabileceğini kaydeden Opr. Dr. Bulut, ailelerin, çocuklarının tırnak yeme ve sakız yutmaması konusunda önlem almaları gerektiğini söyledi.

Kitlenin tamamını kapladığı midenin şeklini aldığını vurgulayan Opr. Dr. Bulut, çocuklarda sakız yutma olaylarına karşı aileleri uyardı. Sakız gibi maddelerin midede yok edilemediğini vurgulayan Opr. Dr. Bulut, "Hastanemize karın ağrısı, bulantı, kusma şikayetiyle başvuran hastanın midesindeki yabancı kitle başarılı bir operasyonla tamamen çıkarıldı. Hastamız şu an çok sağlıklı. Çocukların çok sık kullandığı çikletler, elbise kılları, saçı, madeni para gibi maddeler mide içinde kalabiliyor ve zaman içinde böyle büyük kitleler oluşabiliyor" diye konuştu.