Edinilen bilgiye göre, Bolivya’da yaşayan Türk uyuşturucu kaçakçısı F.M. Türkiye’ye uyuşturucu götürmesi için yine kendisi gibi Türk Ö.D. ve A.E.’yi görevlendirdi. 2 şüpheli Bolivya’dan Türkiye’ye uyuşturucu getirmek için Fransa’ya ait bir havayolu firmasından bilet aldı. Uygulama gereği Fransa aktarmalı uçağa yüklenmesi için bavullar, 1 gün öncesinde havaalanına götürüldü. Ertesi gün 2 şebeke üyesi, uçağa binerek Türkiye’ye geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bavullarını bekleyen iki kişi, uyuşturucu yüklü bavullarının bir türlü gelmemesi üzerine, kayıp bürosuna başvurdu. Daha sonra panikleyerek şebeke ele başlarını arayan kuryeler, durumu anlattı.


POLİS TAKİP ETTİ


Panik haldeki 2 zanlı narkotik polisinin de dikkatini çekerken, 2 şüphelinin uyuşturucu kuryesi olduğu ve F.M.’nin adamları olduğu öğrenildi. Narkotik polisinin irtibatları öğrenmek için müdahale etmediği zanlılar bavullarını almak için ilginç bir yönteme başvurdu.


DAVA AÇARIZ


Havayolu şirketine şikayetleri neticesinde kokain zulalı valizlerin Bolivya'dan uçağa yüklendiğini belirleyen A.Ö. ve Ö.D., bu kez Air France'e telefon açarak, "Valizlerimizi bulamazsanız dava açacağız" uyarısında bulundu. Ancak valizlerin kaybolmadığı aktarma yapılan Fransa'da şüphe üzerine el konulduğu belirlendi.


İÇİNDE SIVI KOKAİN BULUNAN 48 PREZERVATİF YUTTU


Bunun üzerine ikinci bir sevkiyata karar veren F.M., M.Y.D. adlı yakınını Bolivya'ya çağırdı. Daha sonra M.Y.D.’ye yutması için 48 prezervatif içerisinde sıvı kokain verdi. Midede sindirilemeyen prezervatifleri yutan M.Y.D. yine Fransa aktarmalı olarak Türkiye’ye geldi. Ancak şebekeyi takip eden narkotik polisi, Atatürk Havalimanı’nda M.Y.D.’yi gözaltına aldı.


UYUŞTURUCU HASTANEDE TESPİT EDİLEMEDİ


Kontrol için hastaneye götürülen M.Y.D.’nin sindirim sisteminde bir şey belirlenemedi. Sıvı olması nedeniyle belirlenemediği belirtilen sıvı kokainin şüphelinin sindirim sisteminde olduğundan emin olan polis, yutulan prezervatiflerin doğal yollarla atılmasını bekledi.


DOĞAL YOLLA ÇIKARDI


Doğal yolla açığa çıkan prezervatiflerde 1 kilo 125 gram kokain olduğu belirlendi. Bunun üzerine eş zamanlı operasyon başlatan polis, valizleri kaybeden A.E., Ö.D., ile şebeke üyeleri M.S., C.K., ve Y.D. de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.