Midyat İlçesi'ne bağlı Mercimekli Köyü'nde daha önce ölümünün ardından Michael Jackson için gıyabi cenaze namazı kılıp helvasını dağıtan Mıhallemi Medeniyetler Arası Diyalog Derneği üyeleri, iki ay önce 6 aylık çalışma ile pop yıldızının anıtını dikti. Michael Jackson'un meşhur 'Ay yürüyüşü' figüründen esinlenerek hazırlanan anıtın kaide kısmı ve çevresi Midyat'ın ünlü nahit taşından yapılıp, her dini ve her rengi temsil eden figürler işlendi.

Mercimekli Köyü'nde dün gece etkili olan fırtına nedeniyle Michael Jackson'un dernek binası önündeki 3 metre uzunluğundaki anıt devrilip üç parçaya ayrıldı. Mıhallemi Medeniyetler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, 'Mıhallemiler’in damadı' olarak nitelendirdiği Michael Jackson’un için yaptırdıkları anıtın devrilip parçalandığını ilk duyduğunda çok üzüldüğünü söyledi. Fırtına, sel, deprem ve diğer doğa olaylarına karşı anıtı sağlamlaştırmak için çeşitli önemler alacaklarını belirten Aslan, şöyle dedi:

"Amerikalı ünlü pop şarkıcısının anıtını medeniyetin ve insanlığın beşiği ve merkezi konumundaki Midyat’a dikmekle aslında kentimizdeki çok renklilik, çok dinlilik, çok dillilik ve insaniyetle ilgili dünyaya halklarına evrensel bir mesaj vermek istedik. Bu amaçla anıtı dikmemiz insanların ilgi ve alakasını celp etmişti. Bugün itibariyle anıtın bir doğa felaketi sonucu devrilip parçalanması bizi yeni arayışlara itmiştir. Anıtı tamir edip tekrar yerine koyacağız. Hem doğal felaketlerle mücadele etmek, hem çevreye ve tabiata pozitif bir katkı sunmak için hem de amel defterinin kapanmaması için Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu’nun da destekleriyle Michael Jackson anısına da ayrıca hatıra ormanı oluşturacağız."

Aslan, Michael Jackson'un Mıhellemiler için ayrıca bir öneme sahipolduğunu belirtirken, "Çünkü kendisi aslen Mardin'in Savur İlçesi Kıllıs Köyü Mıhellemileri'nden olan efsane rock yıldızı Elvis Presley'in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler'in damadı olduğu için onu seviyor ve önemsiyoruz" dedi.

 

MHİ(GG/İD)