Bingöl'de partisinin kongre çalışmalarına katıldıktan sonra Ankara'ya gitmek üzere Elazığ Havaalanı'na gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılarca kaçırılmasını endişe verici ve terörin Türkiye'de geldiği noktayı ifade ettiğini söyledi. MHP'li Yalçın, konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Hadise fevkalade üzücü, endişe verici. Biran evvel emniyet teşkilatımızın gerekli önlemleri alarak bu olayın üzerine gideceği ve sayın milletvekilimiz kurtaracaklarını temenni ediyoruz. Ancak burada işaret edilmesi gerek şey maalesef Türkiye’de terörün geldiği noktadır. Adeta kurşun adres sormaz dercesine, terörün de adres sormadığını görüyoruz. Milletvekili kaçırmaya kadar uzanan bir terör, maalesef özellikle son dönemde çok ciddi bir mesafe kaydetmiştir.

10 yıllık mevcut siyasi partinin uygulamalarının da terör dediğimiz bu belayı bu ülkeden uzaklaştırmaktan ziyade artarak devam ettirdiği ve bunun önüne geçemediğini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda mevcut siyasi iktidarı devamlı uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Uyarmamızın ötesinde de bu konuda eğer mevcut iktidar bir şey yapacaksa terörün bitirilmesi adına kendisine destek vereceğimizi genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin ağzından defalarca ifade edilmiştir."