Balıkesir MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ın öncülüğünde, partili bazı ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, Ülkü Ocakları ve Ülküm İşçiler Derneği üyeleri, mahalle teşkilatlarından oluşan yaklaşık 300 kişi, belediye binası önünde toplandı. Kalabalık, hafta başında babasının ölümünün ardından yaptığı hayırı nasıl ödediğinin soruşturulduğu ortaya çıkan MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok’a destek verdi. Eyleme MHP İl Başkanı Mehmet Duran'ın katılmaması dikkat çekti. 'Balıkesir uyuma başkanına sahip çık', 'Belediyeye uzanan eller kırılsın' diye sloganlar atan partiler adına konuşan MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, muhalefet partilerinin görev başında olduğu belediyelere karşı bir linç kampanyası yürütüldüğünü iddia etti. Çılgın şöyle konuştu:

"Bu linç kampanyası maalesef Balıkesir'imizde de bir program dahilinde uygulanmaktadır. İleri demokrasi havarileri işin kolayını buldular. Yaklaşan mahalli seçimler öncesi 'kimlere karşı seçimi kaybederiz' diye düşünüyorlar, araştırıyorlar, tespit yapıyorlar. Gerisi kolay. Yap bir operasyon halkın gözünde siyasi rakibini itibarsızlaştır, sonra da seçimi al."

'BU ZULÜM ANCAK FAŞİST REJİMLERDE GÖRÜLÜR'

Bayram Çılgın'ın konuşmasının ardından partililerin isteği üzerine alkışlarla dışarıya çıkan Başkan Ok, AK Parti Hükümeti’ni bir kez daha sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Ok şunları söyledi:

"Şiir okudu diye hapislere girdiğini her fırsatta hatırlatan başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni getirdiğiniz ortam işte bu. Bir evladın babasına yaptığı hayrı dahi soruşturacak kadar alçaldınız ve küçüldünüz. Bu zulüm ancak faşist rejimlerde, AKP iktidarında görülür. Bu ülkeyi dikta rejimi haline getiren faşist AK Parti utansın."

Başkan Ok daha sonra kendisine destek veren partililere teşekkür etti. Çok sayıda sivil polisin izleyip kayda aldığı eylem olaysız sona erdi.



CY(İÖ/COŞ)