MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, dün Yalvaç Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı tarafından 'Ülküm Ülkemdir' adı altında düzenlenen dayanışma gecesine katıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Oktay Vural'ın yanı sıra MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ve Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Oktay Vural'ın hedefinde Ak Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Ülkücü camianın ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için sürekli mücadele ettiğini anlatan Vural, Başbakan Erdoğan'a 12 Eylül ve 28 Şubat süreci üzerinden yüklendi. Vural, 12 Eylül ve 28 Şubat sürecini eleştiren zihniyetin samimiyetsiz olduğunu söyledi.

12 Eylül darbesinde kendilerinin cezaevlerinde işkence gördüğüne dikkati çeken Vural, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Biz işkence görürken sen neredeydin?" dedi. MHP'li Vural konuşmasına şöyle devam etti:

"28 Şubat'ın meşakkatini Ülkücü camia ve Erbakan Hoca çekti. Peki sen ne yaptın? Milli Görüş gömleğini değiştirip, partine ihanet ettin. Ustam dediğin insanı sırtından hançerledin. Ya 12 Eylül'e ne demeli? Biz ülkücüler 12 Eylül darbesinde cezaevlerine kapatılıp işkence görürken sen neredeydin? Sen futbol oynamakla meşguldün. Karyolanın altına saklanmış öylece olanları izliyordun. Bunlar zor zamanlarda korkar, kolay zamanlarda övüngendirler. İşte bugün 27 Nisan. Hatırlayınız, 27 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı seçimini. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt muhtıra verdi. Ertesi gün saat 03.00'e (15.00) kadar beklediler. Ondan sonra Bülent Arınç, Ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı dedi ki; 'Yazdılar, biz de ertesi sabah kalktık, otur oturduğun yerde sen bizim memurumuzsun' Gerçekten öyle yaptırdılar. Genelkurmay Başkanı'nı görevde tuttular. Yetmedi altına bir de zırhlı araba verdiler. O da yetmedi devlet övünç madalyası verdiler.”

Gece, düzenlenen çeşitli etkinlik ve çekilişlerle sona erdi.