Oktay Vural, dün, Adalet Komisyonu'nda Türkiye'de hukuk devletinin olmadığını, hukuk karşısında vatandaşın eşit olmadığını ortaya koyan bir kanun teklifinin, tüm itirazlarına rağmen kabul edildiğini söyledi. Vural, "Artık hiç kimse hukukun kollama ve korumasında değildir. Tek bir garanti vardır: Recep Tayyip Erdoğan. Artık hukuk devletinden bahsetmek mümkün değildir. Üstün olan kişilerdir" diye konuştu.

Dokunulmazlıkları eleştirenlerin dokunulmazlık zırhına büründüğünü söyleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kimse dokunulmaz değildir diyenler nerede? Nerede darbe karşıtları? Nerede bürokratik oligarşiyi yıkıyoruz diyenler? Nerede faili meçhullerin peşinde olanlar? Şimdi elinizde belge, protokol, ses kayıtları var; hani neredesiniz?" dedi.

AK Parti'nin, PKK'nın ve KCK'nın darbe planladığını söyleyen Oktay Vural, şunları kaydetti:

"İşte darbeci zihniyet budur. Milletin egemenliğine karşı darbe planı yapmak budur. Balyoz Planı'na karşı çıkanlar, bu plana ne zaman karşı çıkacağız? Bunun ismini ne koyarsınız bilemiyorum ama Başbakanı bu verdiği talimatı açıklamaya davet ediyorum. Dün protokolleri reddediyordunuz, bugün ortaya çıktı. Doğrudan doğruya ortada bir suç vardır. Bu millet bunu bilmek istiyor. Çetelerle mücadele ediyoruz derken meğer çete oluşturmuşlar."



(MV/CK)