Bakan Çağlayan ve beraberindekiler, vergi rekortmenleri ödül töreninin ardından Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti. Organize sanayi bölgesinde Güney Çelik ve Mazlum Boru'nun açılışlarını yapan Bakan Çağlayan, işletmeleri gezerek bilgiler aldı. İşletmelerdeki konuşmalarında teşvik yasasıyla ilgili bilgiler veren Bakan Çağlayan, Mazlum Boru'nun otoparkında bulunan klasik arabaları inceledi. 

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği açılışa giden Bakan Çağlayan, burada vergi rekortmenleri ödül törenin de yaşananlarla ilgili bir konuşma yaptı. Törende Maliye Bakanı ile birlikte bir konuşma yaptıklarını belirten Bakan Çağlayan, "Ben AK Partili olmaktan şeref duyuyorum. AK Parti Hükümetinin bakanı olmaktan onur duyuyorum" dedi. 

BENİMLE TARTIŞMAK İSTEYENLE OTURUR ÇATIR ÇATIR TARTIŞIRIM 

27 yıl sanayicilik yaptığını ve ekonomi konusunda ders verecek kadar tecrübesi olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "35 yılını bu işe vermiş olan bir arkadaşınızın olarak, bu konuda benimle tartışmak isteyenle oturur herkesin önünde çatır çatır tartışırım hiç çekinmem. Ama yeterki benimle tartışacak bilgiye, alt yapıya sahip olsunlar. Çıkılıyor sırf şov yapma adına. Arkadaşlar, Adana'ya bir firma bakın 1 milyar dolar sermaye yatırımı yapacak yer arıyor. 1 milyar dolar. Ben bunu söylerken çoğu bu rakamın nasıl yazıldığını bilmeyebilir. 1 ve 9 tane sıfır, ondan bahsediyorum. Yatırımı Adana'ya yönlendirebilirim diyorum. Ben nerden bilirim muhalefet partisi milletvekillerinin Adana'ya yatırım yapmaktan gocunduklarını. Ben nerden bileyim onların Adana'ya yatırım yapılması konusunda muhalefet edeceklerini. Adına sen muhalefet olabilirsin ama senin milletvekili olduğun iline gelecek olan yatırıma karşı muhalefet ediyorsan Adanalı senin biletini keser. Ben tekrar söylüyorum bunlar bizim moralimizi bozmaz, çok alışığız böyle şeylere. Hiçbir şekilde bu 1 milyar dolarlık yatırımın Adana'ya gelmesi konusunda o iki milletvekili şov yapsalar da benim bu konudaki kanaatimi en ufak şekilde etkilemez. Aksine hemen toplantıdan sonra ben firmayı aradım vali beyle görüştürdüm. Siz burada arsayı, o firmayı sağlayın firma gelip 1 milyar dolarlık yatırımı ananızın ak sütü gibi Adaya yapsın."



SÜ (SÜ/RT)